Article al NYT: ¿Ha crescut Facebook massa de pressa?

El New York Times va publicar fa uns dies un article bastant complet sobre Facebook, la seva evolució i el seu futur amb motiu dels 5 anys de l’empresa aquest febrer i el fet que aviat s’assolirà la xifra de 200 milions d’usuaris.

L’article explica que aquesta xifra no es celebrarà de la mateixa manera que els 100 milions (aconseguits només 8 mesos abans!), envoltats en polèmiques per les seves decisions sobre els termes legals d’ús i el nou re-disseny de la plataforma, que ja inclós una modificació de les funcionalitats que no ha agradat a molts usuaris. Si us interessa el podeu llegir online en anglès aquí, o bé en español, publicat a La Gaceta de los Negocios, que us l’he penjat aquí.

També s’hi inclou aquest gràfic del seu creixement, que podeu veure en detall aquí

picture-1

L’article explica algunes històries emotives dels usos que en fa la gent, històries d’usuaris que ara n’estan descontents i el potencial futur del negoci de l’empresa que sembla ser, passarà per la publicitat interactiva. També destaca el fet que només el 20% dels usuaris sap utilitzar les preferències de privacitat, encara que l’empresa s’esforça (segons l’article) a que la gent n’aprengui.

Per si de cas, si voleu formar part del 20% que controla la seva intimitat, us recordem les entrades que hem fet fins ara sobre privacitat a Facebook:

3 comentaris

Filed under facebook

3 responses to “Article al NYT: ¿Ha crescut Facebook massa de pressa?

 1. Gran article, molt bo el mapa del New York Times, el vaig a llegir amb més deteniment.

  Per cert, fico Betes i Clicks als enllaços de Bits Catalans!

 2. soniola

  Hola!

  Si que ha crescut i potser el facebook no ha crescut al mateix ritme. Es cert tambe que amb la política de privacitat i control de cada perfil la van cagar una mica!pero continuo dient que es una gran eina que tothom pot aprofitar tant per feina com per oci!

  Felicitats pel post!et linko!:D

 3. betesiclicks

  @Jordi gràcies per passar-te, m’alegro que et sembli interessant. Llàstima que com sovint passa amb els articles del NYT, es queden en les anècdotes i no es mullen gaire…

  @Soniola estic d’acord que amb lo de la privacitat no em dóna la sensació que ho estiguin fent grans esforços per “educar” els usuaris, la veritat… el post més llegit d’aquest blog és el que explica com controlar qui veu les teves fotos!

  I als dos, gràcies pels enllaços!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s