The Guardian versió twitter, una innocentada (in)creíble

Ahir era el dia d’April Fools (l’equivalent anglosaxó al nostre dia dels Sants Innocents) i com passa també aquí, molts diaris publiquen notícies falses en forma de broma. Seguint la tradició, el diari britànic The Guardian va publicar una notícia (amb un to molt típic de l’humor anglès) on afirmava que:

El Guardian (…) serà el primer diari del món en ser publicat exclusivament via Twitter, l’immensament popular servei de social networking que ha transformat la comunicaicó online”

Per si això no era suficientment increíble, afegien que:

Un enorme projecte s’està duent a terme per a re-escriure tot l’arxiu del diari, de de 1821, en forma de tweets. Algunes de les històries ja completades inclouen: (…) “OMG Hitler envaeix Polònia, els aliats declaren la guerra, vés a tinyurl.com/b5x6e per saber-ne més”, (…)

Em sembla una broma bastant bona, i els tweets històrics que posen d’exemple m’han fet riure. Això si, el millor és que el diari espanyol ABC va caure de peus a la galleda i va donar la notícia per bona (!!!). En una estona ho van rectificar però queda per a la posteritat aquesta captura de pantalla via @delgado (de qui vaig llegir la notícia via Twitter):

picture-9

Home, ja sabem que les noves tecnologies ens proporcionen notícies sorprenents, però és ben bé que “aquest s’hi va fixar”! 🙂

3 comentaris

Filed under curiositats, twitter

3 responses to “The Guardian versió twitter, una innocentada (in)creíble

 1. boníssim el subtítol ” Los expertos afirman que cualquier historia puede contarse con 140 caracteres”.
  Us imagineu el Quixot en 140 caràcters? O la bíblia? O la crisi actual?

 2. betesiclicks

  És que això de l’ABC té delicte… ja em sembla difícil que algú es pugui creure la notícia amb la de bestieses que diu… Però que se la cregui un periodista??!!! Quina vergonya…

  vullunfestuc, ara només ens falta l’Eneida via Twitter!

 3. A mi m’encanta la critica als tabloids quan diuen: “Daily Mail recently pioneered an iPhone application providing users with a one-click facility for reporting suspicious behaviour by migrants or gays”.

  I de l’ABC… què esperar-se?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s