Enllaços interessants: l’arxiu fotogràfic de la revista LIFE

picture-19La revista LIFE era una publicació americana de fotoperiodisme que es va publicar de manera intermitent entre el 1936 i el 2007. Recentment, els seus reportatges fotogràfics estan tenint una segona vida a la xarxa.

Primer, a finals del 2008, en una col·laboració amb Google van fer disponibles imatges dels seus arxius, algunes que ni tan sols havien estat publicades, a través del “LIFE photo archive hosted by Google”, una mena de buscador específic de fotos històriques. Hi podem fer cerca per a qualsevol concepte o personatge (hi ha moltes imatges de personalitats del món de la política, l’entreteniment…). En general és un recurs interessant per als que us agradi fer un cop d’ull al passat a través de les fotografies, per trobar material que il·lustri idees, projectes o per passar l’estona! Per exemple, cercant “computers he trobat aquesta imatge curiosa:

c

En segon lloc, a finals del mes passat, LIFE ha engegat una col·laboració amb Getty Images (una agència de fotografia de stock) i han llançat la web LIFE.com des d’on es poden consultar milers de fotos de l’arxiu comú de les dues societats. Amb més emfàsi en fets d’actualitat i temàtiques candents, també és un recurs d’imatges molt interessant. Aquesta setmana hi destaquen diverses fotografies sobre el brot de grip “porcina”. Em va semblar molt interessant veure-hi, com a informació relacionada, una col·lecció de fotos de la pandèmia de grip de 1918 (l’anomenada grip “espanyola”). Quines voltes fa el món!!

picture-18 picture-17

4 comentaris

Filed under eines online, fotografia

4 responses to “Enllaços interessants: l’arxiu fotogràfic de la revista LIFE

 1. que gran!!!

  ho vaig escoltar fa un parell de setmanes per Icat.fm i vaig pensar en donar un cop d’ull, però com que corren tantes coses per facebook i twitter ja no hi havia pensat més fins que he entrat al teu blog!

  Es molt interessant! ara hi entraré!;D

 2. betesiclicks

  M’alegro que t’agradi!
  T’hi pots passar hores i cada dia hi ha contingut nou!
  Jo vaig trobar el link per twitter, crec… aix que de vegades m’oblido de les fonts!

 3. Retroenllaç: Zona Zapping 48 – 3 Mayo 2009 - Interactividad.org

 4. Retroenllaç: 15 apps d’iPhone per als amants de la fotografia | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s