Com “filtrar” el canal de notícies a Facebook

Quan entres al teu compte de Facebook el primer que veus normalment és la pàgina d’inici. L’element central d’aquesta pàgina és el que s’anomena “News Feed i que, en la versió catalana, he vist traduït com a “Canal de notícies”. Un problema de l’increïble èxit de Facebook és que comencem a tenir molts amics (o més aviat “amics”) i que potser les aventures d’alguns no ens interessen tant com les de les persones més properes. Si a això hi afegim la informació provinent d’aplicacions o de pàgines/perfils públics de les quals ens hem fet “admiradors”, de vegades és necessari fer una mica de filtratge perquè l’experiència d’ús diari de Facebook no sigui una pèrdua de temps i ens perdem la informació que realment ens interessa.

Per això us recomano:

1. Filtrar segons la llista d’amics:

Picture 15A l’esquerra del “Canal de notícies” hi ha un llistat que inclou algunes de les nostres llistes d’amics, pàgines, i tipus de missatges: fotos, actualitacions de perfil, etc (si cliquem a “més” al final de la llista podem veure encara més opcions). Sel·leccionant qualsevol d’aquestes alternatives podem veure una versió filtrada del nostre “Canal de notícies” que inclogui només els missatges d’un grup d’amics o només els missatges de les pàgines o només els missatges sobre fotos, etc etc.

Aquest és un sistema que pot ser útil si només ens interessa per exemple, veure un tipus concret d’informació, com ara les fotos més recents que han compartit els nostres amics, i, si creem una llista dels nostres amics més propers, també ens pot servir per a seguir-los només a ells. (si voleu més informació sobre les llistes d’amics, llegiu aquesta entrada, encara que la manera de crear les llistes ha canviat una mica, l’essència és la mateixa, i les utilitats que proposàvem segueixen sent bones). Per a més comoditat, pots reordenar els filtres “arrossengant-los” amb el ratolí de manera que les llistes o opcions que més utilitzis estiguin a dalt de tot, més accessible

2. Ocultar els perfils, pàgines o aplicacions que fan “massa soroll” o no ens interessen (sense deixar de ser-ne “amic”)

La clau és que aquí pots controlar un a un a qui o què vols seguir sense quedar malament amb ningú o deixar de ser-ne “admirador” o “amic”. Simplement desapareixeran del teu “Canal de notícies” però “de cares a la galeria” seguiu estan connectats. 😉

Per a fer això, la manera més fàcil és posar-nos a la dreta d’un missatge del canal de notícies del perfil, pàgina o aplicació que volguem “ocultar” (Nota: com a exemple poso un missatge de Love of Lesbian, amb molt de “carinyo” perquè és un grup que m’encanta i no els tinc ocults, però havia de fer servir algú d’exemple!)

Picture 16

Si passem el ratolí per la dreta del missatge ens apareixerà una nova opció: “Amaga”. Des d’allà cliquem i ens surt un desplegable amb la opció d’ocultar el perfil o pàgina que ha publicat aquest missatge. En el cas dels missatges d’aplicacions, ens donarà l’opció de bloquejar l’amic o l’aplicació, depenent del que volguem ocultar. Quan estigui fet veurem un missatge com aquest:

Picture 9

Un cop hem fet això, per poder gestionar el que hem ocultat, anem al final de tot del “canal de notícies”. Aquí hi trobem en una caixeta blava diversos enllaços (en una barreja extranya d’anglès i català):

Picture 10En qualsevol moment podem veure els missatges dels que hem ocultat clicant a “Show xx hidden posts” (com veieu, pel gran nombre de missatges que hi tinc filtrats, això val la pena!). Llavors el nostre “canal de notícies” es carrega de nou, aquest cop amb tots els missatges. Després ho podem tornar a ocultar, els filtres no es desfan.

Si volem gestionar el que tenim ocult anem a “edit options” i en surt un menú com aquest on podem veure la llista del que tenim filtrat. A dalt podem triar entre amics, pàgines i aplicacions, i al costat de cada una hi ha un botó per afegir-los al canal de notícies. Aquí teniu l’exemple de les pàgines que tinc filtrades (espero que ningú s’ofengui 😉 )

Picture 13

Bé, espero que us sigui útil! (i si algú de vosaltres llegeix el blog perquè l’enllaço a Facebook, espero que no ho feu servir per “filtrar-me” a mi!) 😉

3 comentaris

Filed under facebook

3 responses to “Com “filtrar” el canal de notícies a Facebook

 1. Oh… Llàstima que aquests consells no m’hagin arribat fa només un parell de dies, quan finalment em vaig decidir a tancar el compte de Facebook. Ja estava cansat de tantes aplicacions completament buides d’interès, fòrums de transcendència qüestionable i amics que ja no enviaven mails, sinó que es comunicaven públicament a través del Facebook. Em sembla que aquesta és una eina amb moltíssim potencial però que encara està en una fase prematura… Em sembla tot un pèl adolescent…

  • betesiclicks

   llàstima… potser encara ets a temps de reobrir-la?

   els filtres són bàsics, si no seria impossible de gestionar…

   jo tinc la sensació que la gent se n’està cansant una mica, ja no hi ha tants comentaris, ni fotos, i en canvi està ple de “spam” de pàgines i perfils públics.

   Si no troben un bon equilibri, l’eina perd tota la utilitat.

 2. Retroenllaç: Facebook: Configura la informació que vols veure al canal de notícies | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s