5 recomanacions pel BlogDay 2009

M’he assabentat gràcies a @jordigarcia que avui 31 d’Agost és el BlogDay, un dia en que els que escrivim blogs tenim l’oportunitat per a donar a conèixer altres blogs de temàtiques diverses a les nostres. He pensat que com d’altres vegades ja he recomanat blogs en català (a més dels que tinc a la llista d’enllaços a la dreta), avui aprofitaria per recomanar alguns dels blogs que més llegeixo i alhora revelaré una mica sobre el que m’agrada a nivell personal a banda del que ja sabeu si llegiu Betes i Clicks. 😉

Confesso que segueixo de forma habitual uns 500 blogs o fonts d’informació online (si voleu saber com m’en surto us recomano l’entrada que vaig fer fa un temps sobre “com seguir blogs: clar i català”). Entre aquests blogs, avui en destacaré:

Picture 4Tokyomango: es tracta d’un blog escrit en anglès per una japonesa que viu a Estats Units. Cada dia hi comparteix notícies curiosos relacionades amb el seu país d’origen, aparells extranys, vídeos, fotos i en general pinzellades sobre la cultura japonesa que em semblen interessants i sobretot molt entretingudes. M’agrada molt perquè m’interessa el Japó i la seva cultura (i el seu menjar mmm), de fet fa un any hi vaig estar de vacances, i ja m’agradaria tornar-hi.

Picture 5

Boing Boing: Es tracta d’un dels blogs més seguits del món (no he descobert la sopa d’all) però per si no el coneixíeu és una font de noticies que van des de les curiositats o l’humor més trivial fins a temes seriosos relacionats amb els drets civils i les llibertats individuals. Ells es defineixen com “un directori de coses meravelloses”, i hi estic força d’acord. M’agrada perquè m’interessen molt les tendències, les històries curioses i saber coses que no serveixen per res (excepte per guanyar al Trivial, que també m’agrada molt!)

Picture 6

Craftzine: Es tracta del blog d’una revista que abans es publicava en paper i a la qual m’havia subscrit però que ara només existeix online. Hi pengen dirariament enllaços relacionats amb el món de les “crafts” (manualitats, artesania, coses fetes a mà…), des de tutorials, coses que a fet gent amb inspiració, consells, etc., però amb un toc post-modern, força diferent de l’estètica “mis labores” que encara predomina a casa nostra. M’agrada perquè aquesta és una de les meves aficions “analògiques” (per desenganxar-me de la pantalla que en dic jo), concretament faig mitja des de fa un parell d’anys i estic aprenent a cosir i fer ganxet.

Picture 8

Feministing: Aquest és un blog que recull articles i comentaris relacionats amb temes feministes. Lluny de ser avorrit (o depriment, que segons com també podria ser) les entrades sovint inclouen recomanacions, opinions i crítiques escrites per un equip d’editores joves que resulten molt interessants de llegir i és una manera d’estar al dia i ser conscient de la situació de les dones al món. M’agrada seguir-lo a diari perquè crec en la igualtat de drets i oportunitats per a tothom.

Picture 10

Chocolate & Zucchini: La última recomanació és un blog de cuina escrit per una noia francesa en anglès (també té versió en francès, si vous preferez). Hi penja sobretot receptes boníssimes (n’ha publicat un llibre i tot, que tinc) i força fàcils de fer. M’agrada cuinar quan tinc temps, sobretot receptes italianes, indíes, japoneses i tot el que siguin pastissos i magdalenes. D’aquest blog n’he fet per exemple la muhammara i aquests pastissets de formatge, pastanaga i romaní i totes dues coses van sortir per llepar-s’hi els dits…mmm


I vosaltres? Quines són les vostres recomanacions pel BlogDay?

8 comentaris

Filed under blogs, curiositats

8 responses to “5 recomanacions pel BlogDay 2009

  1. Retroenllaç: Twitter Trackbacks for 5 recomanacions pel BlogDay 2009 « Betes i Clicks – desenredant la xarxa [betesiclicks.com] on Topsy.com

  2. No sóc massa partidària del meme de 5 blogs recomanats. Es suposa que el blogroll és tot el que recomanes, no?

    De tota manera, és una bona manera de dir PER QUÈ els recomanes 🙂

    Un salut,
    Deprisa

    • betesiclicks

      Hola Deprisa,

      jo no sóc partidària de memes. de fet crec que és el primer que he fet al blog…
      però em va semblar una manera de compartir uns enllaços que m’agraden i “encaixar-los” a la temàtica del blog…

      els blogs del blogroll són un recull de blogs en català que vaig trobant

      Anna

  3. Higini

    Gràcies pel recull de blocs, el de cuina feia molt bona pinta (per què serà que els blocs de cuina sempre tenen fotografies precioses?)

    Gini

  4. M’agradaria inclourà el teu bloc a la faviconera de Bloctecnia, em pots envia una imatge? Ens llegim!

  5. Ui, doncs no en coneixia cap dels 5! En prenc nota!

Deixa un comentari