Ull! Nous controls de privacitat a Facebook

Fa uns dies els creadors de Facebook van decidir fer a canvis als seus controls de privacitat. Segons ells la intenció era simplificar la configuració per als usuaris però ahora (i sense que molts ens n’adonéssim) el que intenten és que compartim cada cop més informació amb tothom, sigui o no amic. Ja hem parlat moltes vegades de que les xarxes socials no tenen perquè ser perilloses sempre que controlem exactament què compartim i amb qui ho fem. En els últims dies la meva germana em va fer notar que molta gent ha configurat malament la privacitat amb les noves opcions i que ara és possible veure tots els perfils (incloent-hi les fotos!) de moltes persones que no ens han acceptat com a amistat. Com podem evitar que ens passi a nosaltres?

Amb els nous canvis, al entrar a Facebook ens apareix aquest missatge (mig en anglès i mig en català…:

Llavors si passem al pas següent, ens ofereix diverses possibilitats de configuració:

Si ja havíem remenat i fet canvis a les configuracions de privacitat i no volem que aquestes canvïin hem de sel·leccionar la opció “Configuració antiga”. L’alternativa que ens proposen és de fer pública per a TOTHOM certa informació i altra (incloses fotos i vídeos) fer-la accessible per als “amics dels meus amics”. Si teniu uns quants amics ja us podeu imaginar que això inclou un bon nombre de persones i és molt probable que no volgueu que puguin accedir a aquesta informació personal, així que us desaconsello que sel·leccioneu aquesta opció.

Si ja heu passat per aquest menú de configuració de la privacitat i no esteu segurs que ho teniu com volíeu, us recomano que aneu al menú de configuració de la privacitat i que repasseu les diferents opcions:

Us aconsello que repasseu aquestes entrades per configurar bé les coses més importants per a controlar la vostra privacitat:

Si teniu algun dubte, deixeu-me un comentari i veurem si us podem respondre. I expliqueu-ho als vostres amics que potser no se n’han adonat i ara qualsevol persona pot veure els seu perfil sense que ells ho vulguin (encara que es tracti d’amics dels amics!)

5 comentaris

Filed under facebook

5 responses to “Ull! Nous controls de privacitat a Facebook

 1. La millor manera de protegir la privacitat és no tenir res privat que no volguem que es sapiga. no?

  • betesiclicks

   Hola dani,

   gràcies pel comentari!

   jo també penso això sovint però la privacitat és important si pensem en temes de ideologies o activisme, sense privacitat es posa en perill la llibertat d’expressió.

   també hi ha una esfera personal més íntima (la nostra família, la parella…) que no tenim perquè compartir 100% amb els nostres contactes professionals… què passa si els nostres valors no coincideixen amb els del nostre cap?

   encara que, tens raó, el primer pas sempre és pensar si ens cal compartir cada cosa abans de penjar-la a Internet!

   Anna

 2. Tot i que penso com en @dani, fas un bon repàs de les característiques de privacitat per la gent que li preocupa tant aquest tema…

  • betesiclicks

   Hola JoTGi,

   gràcies pel comentari. Ja veus què en penso de la importància de la privacitat, com li he contestat a en dani.

   M’alegro que t’hagi agradat l’entrada.

   Anna

 3. Retroenllaç: Però teniem privacitat ? | oleguer.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s