Serial Chicken: una novel·la negra catalana via Twitter

Aquestes darreres setmanes, s’està desenvolupant a través de Twitter la primera novel·la escrita a l’estat espanyol utilitzant actualitzacions de 140 caràcters. Es tracta d’una iniciativa de Barcelona Cultura per a promocionar la Trobada de Novel·la Negra 2010 que es celebra la setmana que ve (de l’1 al 6 de febrer) a Barcelona. Podeu llegir-ne més informació en aquest article de El País.

L’autor és el periodista i escriptor Jordi Cervera, i sobre el repte d’utilitzar Twitter comenta:

Quan m’ho van proposar em va fer il·lusió i el primer que vaig fer va ser obrir un compte en aquesta xarxa, llavors em vaig adonar de les dificultats. La primera, els 140 caràcters. Es podia escriure una història i després trossejar-la o fer-la dia a dia i m’he decidit per aquesta última opció.

Podeu veure una breu entrevista en vídeo amb l’autor a la web de BTV Notícies

La història es pot seguir al Twitter de @bcnegra i inclou gallines, comissaris, dissenyadors i referències a Depeche Mode. També hi ha una versió en llengua castellana. El millor de tot és com a banda d’utilitzar les actualitzacions per anar desenvolupant la trama, l’autor inclou enllaços i altres elements 2.0 com ara localitzacions i pistes utilitzant Google Maps o fotografies a Flickr. A la web de BCNegra podeu veure tota aquest informació recollida en un sol lloc:

Em sembla molt interessant aquesta iniciativa i que ho estigui portant a terme una organització cultural de casa nostra. Us deixo que llegiu la twit-novel·la que s’acabarà aquesta setmana… i no desvetlleu qui és l’assassí!! 😉

Recordeu que encara sou a temps de participar al sorteig s’una subscripció a Spotify per celebrar l’aniversari de Betes i Clicks!!

1 comentari

Filed under curiositats, twitter

One response to “Serial Chicken: una novel·la negra catalana via Twitter

  1. La segueixo des del primer dia. M’agrada que incorpori tota una sèrie de recursos que no estan a l’abast del narrador tradicional, però trobo que a nivell literari deixa molt a desitjar. No és que sigui un gran lector de novel·la negra, però esperava que creés alguna mena de tensió que sóc incapaç de trobar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s