Curiositats: L’extensió de l’ús d’Internet al món

Avui toca una entrada d’estadístiques gràcies a un nou servei de la BBC creat per a Superpower, una temporada de programes sobre el poder extraordinari d’Internet que estan emetent (quan ho comparo amb el que fan a la tele aquí a casa nostra, n’hi ha per plorar…).

Entre d’altres coses interessants, han fet públic un mapa interactiu que ens permet visualitzar l’extensió d’Internet al món en la última dècada (des de 1998 fins a 2008). Podeu moure l’indicador del temps i passar el cursor sobre els països per veure el detall, us recomano que hi feu un cop d’ull!

Aquí veiem Internet el 1998, començava a popularitzar-se als EUA, alguns països nórdics i Oceania. A Espanya no s’arribava als dos milions d’usuaris connectats!

Entre el 2002 i el 2003 és quan hi ha el boom a l’estat espanyol i per primer cop més del 25% de la població està connectada, alineant-se amb els principals països europeus:

Les últimes dades, del 2008, mostren com s’està consolidant l’ús d’Internet a Amèrica del Sud i Àsia, però, com en tantes coses, Àfrica segueix sent l’assignatura pendent.

Si aneu a la web, ho podeu veure de forma animada, i veureu com canvien de color i es van “encenent” els diferents països. Espero que us agradi! 🙂

via La Historia con Mapas

1 comentari

Filed under curiositats

One response to “Curiositats: L’extensió de l’ús d’Internet al món

  1. Retroenllaç: “Què és Internet?” ens preguntàvem tots als 90 | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s