3 aplicacions per llegir online més cómodament

Si sou com jo i us passeu hores davant una pantalla, estareu d’acord que llegir molta estona text en un ordinador és molt incómode: hi ha moltes distraccions, la informació està dividida en pàgines, cansa la vista, ve mal de cap, etc… Simplement no acaba de ser tan agradable com llegir sobre paper.

Avui us porto tres aplicacions que he trobat que solucionen aquest problema de diferents maneres. Per a que pogueu apreciar com funcionen, utilitzaré com a exemple un article online sobre els blocs de tecnologia en català recent publicat i que ens menciona. Això és “l’abans”:

1. Readability

Una aplicació senzilla que funciona amb un cop click i sense instal·lar res. Només cal que anem a la web de Readability, on triem com ens agrada més llegir el text (diferents combinacions de colors i tipografies, tamanys i marges):

Un cop hem triat, només cal que “arrosseguem” el botó “Readability” de la dreta fins a la barra d’eines i enllaços del nostre navegador. Un cop el tenim allà, ja està: la próxima vegada que llegim un text en una web, si es tracta d’un article o d’una entrada en un blog, només cal que fem click sobre el botó “Readabilty” i podrem llegir el text “net”. Si hi ha més d’una pàgina ho podrem llegir tot a la mateixa, també podem imprimir i enviar per mail. Molt cómode!

El “després”:

2. iReader Extension

Aquesta és una altra alternativa, amb menys opcions de visualització però molt i molt “neta”. Funciona com una extensió del navegador disponible per a Chrome i per a Firefox. Només cal que la instal·lem seguint les instruccions i l’activem. Quan visitem una pàgina susceptible de ser adaptada, ens apareix a la dreta de la barra del navegador la icona de l’iReader:

Hi fem click i ens apareix el mateix text de l’article, superposat, amb un fons blanc, estret i amb una barra lateral per a navegar amunt i avall. Molt cómode, una mica com un “ebook”…

 

3. Helvetireader

Per acabar, una aplicació que el que fa és transformar el Google Reader per a fer-lo més agradable com a eina per llegir subscripcions a blogs i altres webs.

(Si no en sou usuaris ja, us recomano que hi feu un cop d’ull!)

Jo personalment l’utilitzo moltíssim, he estat provant aquesta alternativa de visualització i m’agrada força… Només cal instal·lar-la al vostre navegador (si feu servir Firefox, abans haureu d’instal·lar una extensió que es diu Greasemonkey) i un cop activada, sempre que entreu al Google Reader el veureu així de net (i amb Helvetica!):

Espero que us hagi agradat, i si llegiu Betes i Clicks amb alguna d’aquestes opcions de visualització, bona lectura! 😉

13 comentaris

Filed under eines online, enllaços útils

13 responses to “3 aplicacions per llegir online més cómodament

 1. Albert Moliner

  Gràcies. Amb permís, ho comparteixo!!

 2. Hem permet-ho sfegir-hi Instapaper, no es exactament una eina per a millorar la lectura d’articles, pero si que te una opció per a fer-ho. Jo les he provat totes menys la ultima, vaig a donarli un cop d’ull!!

 3. A retweetejar-ho s’ha dit. Un article útil amb eines útils. Ei, espera, que això és com sempre…

 4. En el cas de que algú faci servir Safari, també pot “activar” Helvetireader amb una extensió que es diu Google Reader Tools (a https://extensions.apple.com/)

 5. josep maria

  No em funciona l’Ireader al Firefox. Crec que es tracta de problemes de compatibilitat.

 6. Retroenllaç: iReader, extensió per millorar la lectura de les webs • Aplicacions a Farré.cat

 7. Retroenllaç: Qwiki: genera vídeos explicatius sobre qualsevol tema | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 8. Retroenllaç: Instapaper: guarda textos per llegir més endavant | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s