Controla qui es connecta al teu compte de Facebook

Si fem cas als mitjans de comunicació, de vegades sembla que més valdria que tanquéssim tots els nostres perfils de Facebook, borréssim tots els tweets, cancel·léssim els comptes d’email i anéssim a viure en una cova amb un cordill i una pedra. Per sort, gràcies a algunes opcions de seguretat podem protegir la nostra privacitat d’una manera més racional per a estar més segurs de l’ús de la nostra informació.

Concretament, Facebook et permet tenir control de quins dispositius (ordinadors, móbils, etc.) es connecten al teu compte. Per a configurar-ho, entrem a Facebook i anem al menú “Compte” (a la dreta) i triem la opció “Configuració del compte”.

Allà ens sortirà un menú amb 8 opcions, la setena és “Seguretat del compte”

Aquí Facebook ens permet en primer lloc configurar alertes per email si un altre equip o dispositiu es registra en el vostre compte. És a dir, si vosaltres (o algú altre en el pitjor dels casos!) es connecta al vostre compte des d’un ordinador diferent a l’habitual, Facebook t’avisarà per a que puguis saber si és correcte o hi ha alguna cosa extranya.

També hi podem veure l’activitat del compte, un resum de les darreres connexions des de diferents ubicacions. No és molt exacte (les ubicacions per exemple… la connexió des de l’iPhone em diu que era a Madrid) però pot servir si detectem que hi ha alguna activitat que tenim clar que no hem estat nosaltres.

Molt útil si pateixes que no t’hagis deixat el teu compte obert en algun cibercafé, a l’extranger o a l’Apple Store!

I què fem si ens avisa d’un nou dispositiu que no som nosaltres o d’alguna ubicació extranya? La millor solució: canviar la contrassenya (de fet és bo fer-ho de tant en tant) i vigilar més d’ara endavant.

Mola sort i seguretat! Amb una mica de sentit comú, no cal que siguem catastrofistes. 🙂

2 comentaris

Filed under facebook

2 responses to “Controla qui es connecta al teu compte de Facebook

  1. Retroenllaç: Facebook: Configura la informació que vols veure al canal de notícies | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

  2. Retroenllaç: Tot sobre les noves pàgines de Facebook | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s