Instapaper: guarda textos per llegir més endavant

Amb el ritme d’informació que ens trobem a la xarxa és normal tenir la sensació que constantment estem amb l’aigua al coll i no tenim temps de llegir, processar i molt menys gaudir de la infinitat de continguts interessants (i gratuïts) que hi podem trobar. Per resoldre això, donar-nos temps per parar i respirar i augmentar la nostra productivitat en general, sorgeixen eines com Instapaper.

Instapaper ens permet, a través de diverses eines, guardar els textos interessants que trobem mentre naveguem per tal de poder-los llegir més endavant, quan tinguem temps. A qui no li ha passat d’estar navegant per feina i sense temps per perdre i anar-se a topar per casualitat amb un article fascinant sobre el seu tema d’interés preferit? Amb Instapaper pots guardar-lo de manera que quan arribi el moment adeqüat (amb el cafè de diumenge, amb la cervesa després de la feina…) el puguis llegir des del teu dispositiu preferit: ordinador, iPad, Kindle, etc… fins i tot paper!

L’únic que has de fer per començar és crear-te un compte a Instapaper. Un cop el tinguis has de preparar les eines que faràs servir per guardar les coses “per llegir més tard”:

– pots instal·lar-te a la barra de preferits del navegador el botó “Read Later” (arrossegant-lo) des de la web d’Instapaper

– si fas servir Google Reader, el botó “read it later” també serveix per guardar l’article que tinguis sel·leccionat

– alguns navegadors tenen plugins especials per Instapaper, per exemple Chrome o Firefox

– comprova les aplicacions que fas servir per llegir informació (lectors d’RSS, aplicacions per gestionar Twitter…) cada vegada n’hi ha més que estan adaptades per “guardar a Instapaper” (veure per exemple la llista d’aquí sota, aquí les veuràs totes)

Un cop t’hagis organitzat, ja pots començar a gaudir-ne!

– pots llegir els teus articles a l’ordinador a través de la web d’Instapaper

– pots sincronitzar-ho amb la teva Kindle o lector d’ebooks

– pots baixar-te l’app d’iPhone o d’iPad

Les aplicacions són de pagament però inclouen funcionalitats fantàstiques com ara: carpetes per ordenar els textos, diccionari anglès, la possibilitat de cambiar el tipus i el tamany de lletra, la possibilitat de descarregar fins a 500 articles per a moments en que no tenim connexió…etc.

Des de fa poc a més, s’hi han afegit unes funcions “socials”. Podem marcar amb un “m’agrada” els millors articles i llavors tenim l’opció de compartir-ho a través de diferents aplicacions i xarxes socials: Facebook, Twitter, Tumblr, Pinboar i Evernote.

Per acabar, si estem faltats de suggeriments per llegir, podem veure els “m’agrades” dels nostres amics que també utilitzen l’eina aixó com la sel·lecció d’uns “editors” propis.

Feu servir Instapaper? Quina rutina teniu creada? Algun suggeriment? ens veiem als comentaris! 🙂

Altres articles interessants

11 comentaris

Filed under apps, eines online

11 responses to “Instapaper: guarda textos per llegir més endavant

 1. jordistardust

  Sóc molt fan d’Instapaper!

  Vull destacar que jo faig servir el nou servei ifttt.com per enviar documents a l’Instapaper tant des del Twitter com des del Google Reader.

 2. Li farem una ullada, a veure. Pot ser interessant, fins ara el que feia era enviar-me un mail a mi mateix amb la URL…

 3. betesiclicks

  starbase, que poc hi-tech això d’auto enviar-se mails, home!

  😉

  prova-ho, va molt bé!

 4. Retroenllaç: 10 apps d’iPhone i iPad per als amants de la lectura | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 5. Retroenllaç: Notícies d’In: un nou portal de ciència i tecnologia en català | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 6. Retroenllaç: Aquesta setmana hem llegit… sobre origami geek, el Pulp Tube i com educar ciutadans lliures | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 7. Retroenllaç: Aquesta setmana hem llegit, sobre els SIMS a Facebook, gossos que fan Skype i Internet en 60 segons | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 8. Retroenllaç: Aquesta setmana hem llegit… sobre 3D per a iPhone, com reformar la constitució via Facebook i Angry Birds en la vida real | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 9. Retroenllaç: Crea articles amb enllaços – Vull ser blogger! Lliçó 6 | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 10. Retroenllaç: Pinterest: un taulell de suro virtual per a les teves idees | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 11. Retroenllaç: 11 enllaços per a treballar col·laborativament per Internet | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s