CameraSim: simulador online de càmeres rèflex

Des que hi ha càmeres digitals, fer fotografies ha passat de ser una tècnica reservada a uns pocs a una cosa que fem cada dia, especialment amb alguns smartphones i gràcies a infinitat d’aplicacions que han sorgit al voltant del tema (llegir l’article sobre 15 apps d’iPhone per als amants de la fotografia).

 

Els més exigents però tenen també càmeres rèflex, la majoria de les quals són digitals però que segueixen tenint un seguit de funcionalitats que ens permeten definir el resultat final: la sensibilitat (ISO), l’apertura, la velocitat de l’obturador, l’enfocament… Gràcies al simulador de CameraSim podem practicar com utilitzar cadascuna d’aquestes funcions per a conseguir fotos més clares, més ben enfocades… en general, millors.

.

Tenim una foto típica: amb una persona en primer pla (una nena), una imatge de fons (uns gronxadors) i un objecte en moviment (un molinet de vent) i un seguit de funcionalitats que podem escollir..

.

Quan hem definit la configuració que volem, fem la prova “tirant” una foto amb el botó de la dreta i en veiem el resultat:

…una mica massa fosca…

Millor? (un pèl desenfocada, necessito pràctica!)

Si us animeu a practicar, us recomano que busqueu alguna referència sobre nocions de fotografia bàsica, per exemple podeu començar per aquí o aquí.

Si coneixeu enllaços per a aprendre fotografia, suggeriu-los als comentaris! 🙂

 

Altres articles interessants:

4 comentaris

Filed under eines online, fotografia

4 responses to “CameraSim: simulador online de càmeres rèflex

  1. És una gran idea. Jo he llegit alguns manuals de fotografia i similar. Però aquesta senzilla eina és la forma perfecta d’anar entenent i practicant els conceptes teorics.

    I’m loving it.

    • Anna - Betes i Clicks

      a mi m’ha servit per adonar-me que tot el que havia après (vaig fer alguns cursets…) ja quasi no ho recordo… haurem de practicar… :-S

  2. Retroenllaç: Desvirtualitzant: 4 serveis per passar de fotos digitals a “tangibles” | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

  3. Retroenllaç: Pictarine: gestiona totes les teves fotos de Facebook, Flickr, Twitter, Instagram… en un mateix lloc | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s