El teu blog en un tweet – Vull ser blogger! Lliçó 1

.

Bon dia i benvinguts a la primera lliçó del curset d’estiu per blocaires en català! Comencem!

.

De què va el teu blog?

El primer dia dedicarem una estona a plantejar o replantejar els nostres objectius a l’hora de crear el nostre blog. Alguns dels exercicis que farem es basaran en identificar el nostre públic i la nostra competència (o companys blogaires) i per a fer-ho ens caldrà abans haver identificat quin tipus de blog tenim.

De què va el teu blog?

No us espanteu, no cal que el vostre blog s’ajusti a un tema de manera molt estricta, no cal que el classifiquem com un llibre en una biblioteca però si que val la pena saber quin tipus d’articles s’hi podran trobar ja que això és el que voldran saber els lectors que s’hi topin: “oh un blog! aquest article sembla interessant! a veure de què més sol parlar? m’interessa?”

Pensa una mica en com definiries el teu blog i els articles que hi publiques o hi publicaràs:

> Són reflexions personals? Sobre un tema en concret o generals? Com definiries el teu punt de vista (des del punt de vista d’un professor, d’un estudiant, d’un periodista, d’un català, d’un islandès afincat al congo…)?

Per exemple: El blog personal d’una professora d’institut que reflexiona sobre temes d’actualitat i l’impacte que aquests tenen en l’educació i en el futur dels seus alumnes

> Són explicacions detallades sobre un tema en el que ets expert? Quin és el tema? Les teves explicacions són de nivell avançat o per a tots els públics?

Per exemple: El blog d’un expert en horticultura que publica lliçons detallades de com plantar verdures al teu balcó, explicat de manera fàcil per a urbanites que no saben diferenciar un carbassó d’un cogombre

> És un recull d’informació al voltant d’algun tema/temes que domines? Com modifiques aquesta informació per donar-li valor (la recopiles de forma pràctica, la tradueixes al català, hi afegeixes una perspectiva personal,…)

Per exemple: El blog d’un fanàtic del cinema d’horror que recopila tota la informació sobre les novetats del gènere, notícies, estrenes i crítiques personals de les pel·lícules que va veient

> És contingut original creat per tu? Quin tipus de contingut és? A quin tipus de gent pot interessar? Quina/es característica/es diferencial/s tenen (per exemple, si són receptes, són de l’àvia, de cuina italiana, de postres… si són les teves fotografies, són en blanc i negre, són de paisatges urbans, són fetes amb polaroid…)?

Per exemple: El blog d’una aspirant a poeta que comparteix les seves obres, principalment poemes d’amor i en català

> Va d’una altra cosa que no té res a veure amb aquests exemples? Va de tot i de res? De què va?

Pensa una mica en com descriuries el teu blog, per fer-ho més fàcil, comença per pensar com el definiries en 5 conceptes clau.

Exemple Betes i Clicks: conceptes clau
eines
web 2.0
explicacions
senzill
per a tothom

.

El teu blog en un tweet

En el món dels emprenedors sempre es diu que cal tenir un “elevator pitch”, el que en català seria un “argumentari d’ascensor”. És a dir, cal tenir preparada una explicació curta (d’uns 3 minuts màxim) del nostre projecte per si mai ens trobem a l’ascensor amb un potencial inversor o client, poder-li “vendre la moto”.

En el món dels bloggers caldria fer quelcom semblant però com que els bloggers no anem amb ascensor (ja se sap que només estem asseguts davant l’ordinador en pijama 😉 ) no és probable que ens trobem en aquesta situació. El que si és més probable avui en dia és que haguem d’explicar el nostre blog en un entorn 2.0, així que el repte que us plantejo és, quin és el vostre “tweet pitch”, com explicaries el teu blog en un tweet, és a dir en 140 caràcters?

Aquesta explicació idealment hauria de complir les següents característiques:

> Ha de ser descriptiva i s’ha d’entendre de manera força clara

> Ha d’incloure les paraules clau del teu blog

> Ha de picar la curiositat per saber-ne més i visitar-lo

> Ha de resultar atractiu i cridar l’atenció

Exemple Betes i Clicks: el blog en un tweet
A Betes i Clicks desenredem la xarxa, explicant de 
forma senzilla i clara les eines de la web 2.0 
per a que tothom en pugui treure profit

.

psst... saps de què va el meu nou blog?

La pàgina d’About

Una característica imprescindible d’un blog és la pàgina d’“about” ( o “sobre el blog” o “sobre l’autor”, etc… no he trobat una traducció satisfactòria i suficientment curta). Es tracta d’un espai específic en el vostre blog on expliqueu de què va, qui sou i la informació necessària per al que s’ha topat amb la vostra web per primer cop.

Sé que fa mandra, sé que és difícil quan has fet poques entrades definir res, que a molts no ens agrada haver de presentar-nos, però no pot ser que tinguem encara la pàgina per defecte sense completar, o pitjor, que no tinguem cap pàgina o text descriptiu. Quan algú visiti el nostre blog i sigui un potencial futur lector, futur comentarista, futur amic, etc. el que necessitem és que de seguida pugui respondre a la pregunta “de què va això?” i “qui hi ha darrera?”.

Perquè les persones necessitem maneres ràpides de jutjar si el que veiem ens agrada, si en volem saber més. I per què ens agrada saber qui parla, de qui és la veu que estem llegint (o sentint o veient si teniu un vídeo-blog).

Què hauries de tenir en aquesta pàgina d’about?

> Descripció curta del teu blog (recorda les paraules clau i el blog en un tweet)

> Opcionalment si amb la curta no n’hi ha prou una mica més de detall

> Una mica de detall sobre l’autor/autors del blog (i no cal que poseu el vostre nom, ni cognoms, ni foto! jo vaig tardar més d’un any en posar el meu nom, més d’un any i mig en posar el cognom i fins als dos anys no em vaig atrevir a pujar-hi una foto 😉 )

> Enllaços a altres coses/espais a la web teus que siguin rellevants: si tens twitter del blog, o la teva pàgina de LinkedIn, perfil a YouTube, compte a Flickr…etc…

Exemple Betes i Clicks: pàgina "about"

Sobre Betes i Clicks

.

EXERCICI pràctic #1:

a) Pensa en els 5 conceptes clau que descriuen de què va el teu blog

b) Descriu el teu blog en un tweet (màxim 140 caràcters!) i no oblidis utilitzar-hi els 5 conceptes clau

c) Deixa un comentari en aquesta entrada amb el text que descrigui el teu blog en un tweet (si ja tens el blog activat, no oblidis posar-ne l’enllaç quan deixis el comentari!)

d) Llegeix els comentaris dels companys i respon a (com a mínim) un altre participant comentant la seva descripció: et sembla atractiva? creus que queda clar de què va? crida l’atenció? encaixa amb la imatge que transmet el blog (si el tenen actiu)?…

e) Entre avui i demà agafa aquesta descripció del teu blog com a punt de partida, millora-la (si cal) amb els comentaris dels companys i crea/canvia/completa la teva pàgina d'”about”

106 comentaris

Filed under blogs, vullserblogger

106 responses to “El teu blog en un tweet – Vull ser blogger! Lliçó 1

 1. Sembla que em toca estrenar els comentaris. El meu blog ha patit fins ara un cert desordre existencial que tot just estic començant a resoldre. Espero que el curs em permeti acabar de donar-li l’empenta definitiva. Som-hi!!!

  A l’escala de veïnes del carrer Bugaderes, 39, hi trobareu…
  … una família nombrosa, una lectora amateur, una manetes frustrada, una recollidora d’històries, una voluntària en xarxa i una catalana vital.

  Espero els vostres comentaris!!!

  • Anna - Betes i Clicks

   et felicito per ser la primera valenta! 😉

   m’agrada molt la teva descripció, sobretot l’analogia amb l’escala de veïnes i la diversitat de coses que hi presentes (com una escala de veritat, hi ha de tot!). Em desperta la curiositat per saber-ne més.

   bon inici per resoldre aquest desordre existencial!

 2. NúvolDigital.cat és un blog de Lluís Camell creat per aprendre i millorar en la gestió de continguts digitals i el desenvolupament web.

  http://www.nuvoldigital.cat

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Lluís, benvingut al curs!

   El teu blog, el seu nom i la seva descripció són molt i molt clars.

   Si hi hagués d’afegir alguna cosa seria una mica d’informació sobre a qui va dirigit especialment. A la pàgina sobre tu, de fet ja hi poses:
   “Aquest bloc no és el d’un expert en la matèria, és el d’un professional que vol ampliar coneixements juntament amb altres persones amb la mateixa curiositat per aquest món”

   M’agrada aquesta aclaració, sobretot per evitar que persones amb poc nivell de coneixement del tema es tirin enrera si encara no dominen què vol dir “continguts digitals” o “desenvolupament”. Com ho veus?

   • Hola Lluís,

    tens un bloc molt interessant, m’he estat mirant el video de Drupal (estic en procès d’auto-aprenentatge de Drupal xD) i està molt bè ^_^

   • Tens tota la raó… em sembla que el canviaré per:

    NúvolDigital.cat és un bloc creat per tots aquells que volen aprendre o senten curiositat pels continguts digitals i el desenvolupament web.

    A més, vist el teu suggeriment, crec que poden ser necessaris unes entrades explicant què són els continguts digitals i en que consta el desenvolupament web en general.

    Moltes gràcies pels consells i felicitar-te per la feinada que representa aquesta iniciativa. Sí algun dia no pots respondre algun comentari ho trobaré més que normal 😉

   • upps…he respost en el comentari de més avall!

  • Ei Lluís, felicitats pel bloc! 🙂 Els vídeos, molt interessants! 😀

 3. Hola! Us deixo el meu tweet pitch:

  Petit Joel recull les aventures quotidianes que vivim amb en Joel, envoltades de manualitats i patrons amb llana, feltre i tela; i fotografies.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Esther!

   Fantàstic el blog, confesso que estic sesgada ja que sóc friki de les manualitats (faig sobretot mitja, prenc nota dels teus patrons!) 🙂

   Tot i això, crec que realment és una bona descripció, clara, atractiva i m’agrada especialment com has agafat el concepte de “Petites aventures quotidianes” i l’has fet servir com de “slogan” sota la capçalera del blog.

   També m’agrada el paràgraf resum que tens a la columna dreta on presentes un “pitch” una mica més llarg que un tweet però clar i breu.

   • Gràcies Anna! Jo faig sobretot amigurumis, però intento fer “de todo un poco” 🙂

    Quant al pitch més llarg, vaig pensar que segurament ningú s’entretindria en entrar i llegir el “Qui sóc”. Per això, per aclarir una mica millor la temàtica i perquè els internautes ho volem tot el més visible i ràpid possible, vaig pensar en fer com un resum i col·locar-lo en un lloc discret.

    Per cert, enhorabona pel curset. Tinc ganes de llegir la lliçó següent!

  • Oh! Un blog amb temàtica #neopadre! Aquest se’n va directe al meu Google Reader.

   Només un dubte: entenc que les fotos és un tema a part de la resta de temes, oi? Vull dir que parles de fotografia en general, o de fotos d’en Joel?

   Salut!

   • Hola Enric!

    Quant a les fotografies, no és un tema del que parli en plan teòric (tant de bo en sabés tant!), sino que em referia a que és un tema que m’agrada i que, amb el temps, espero compartir captures que siguin interessants.

    Fins aviat!

 4. Bones!
  Nosaltres tenim la pàgina web http://www.imatica.org en català,castellà i portugués i ara estem en reformes per obrir al Agost amb una pàgina millor i un bloc per a tots nosaltres.
  Estem en tot el tema tecnològic i esperem que us agradi.
  Estem a Facebook a Espai imàtic, twitter: catimaticaorg i esimaticaorg i Google Plus també. Imàtica.org

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola iMàtics 😉

   Us felicito per l’ambiciós projecte multi-lingüe!

   Si us he de fer crítica constructiva us animaria a detallar més què inclou “tot el tema tecnològic”, podríeu destacar que barregeu notícies del sector de les tecnologies amb reflexions personals (com dieu a la descripció de l’Evangelista: “L’evangelista tecnològic és el meu racó personal per donar-vos la meva visió i opinió sobre l’efecte de les noves tecnologies en la societat i la mateixa industria”)

   Trobo que la combinació notícies + visió personal d’un expert és d’allò més atractiu per algú que visit per primer cop.

   Potser també posaria més clar un enllaç on saber més sobre què i qui hi ha darrera i a la pàgina principal, posaria l’enllaç a l’Evangelista més amunt, per sobre de les categories.

 5. El meu polvete ràpid d’ascensor:
  A decuina.net hi trobaràs allò que m’ha cridat l’atenció i que quasi sempre té a veure amb la gastronomia i la cuina. I si pot ser amb bon humor, millor encara.

  I…No tinc pàgina d’about!!! starbase Fail.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola starbase,

   primer et felicito per la descripció (i pel blog!), definitivament decuina va exactament d’això…

   després et renyo: com que no hi ha pàgina d’about??!! ja tens deures d’estiu! Crec que l’hauries de posar en una pestanya a dalt de tot, abans de les pestanyes als altres blogs.

   Més que res que per a un visitant que entri per primer cop, aquelles pestanyes distreuen i poden confondre si no saben què es decuina i que això són recomanacions

   estàs d’acord?

   • L’starbase no ho sé, però jo he de dir que només llegir un post del decuina quedes enganxat. Fa temps que el segueixo i, tot sovint, l’envejo. Tot i que per resum mínim i màxim d’un blog, el del http://www.baixagastronomia.cat/ , un enllaç del decuina “Escriure. Menjar. Viure”. Descriu i crida l’atenció en tres paraules. Què més vols…

  • Sempre va bé tenir un recull de recptes a mà! 🙂 Per cert, com és que tots els que teniu blocs de cuina sabeu fer tan bones fotos? :O

 6. Bones,

  al racó dels lletraferits hi ha un recull dels llibres que em vaig llegint amb les impressions que em transmeten

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Katira,

   la veritat és que la premisa del teu blog és interessant, repàs de llibres d’actualitat amb impressions personals, això és molt atractiu en la meva opinió (de fet m’hi he estat una estona i ja m’has fet agafar ganes d’anar a casa i cargolar-me al sofà amb un dels 5 llibres que tinc a mitges i no acabo mai, entre ells el darrer murakami…)

   si hagués de millorar la descripció, hi afegiria algun comentari sobre quin tipus de llibres són (en general): ficció? novel·la? best sellers? novetats? misteri? hi ha algun fil conductor en la teva sel·lecció?

   a banda, no tens pàgina “sobre tu” on expliquis qui ets (m’agradaria especialment per exemple llegir quin tipus de novel·les o autors t’agraden per saber d’entrada si això vol dir que coincidirem en gustos i per tant m’agafo amb més predisposició les teves recomanacions 🙂 )

   tens un enllaç al perfil de blogger a la columna dreta, però no hi diu res a mode de presentació i està molt a baix, massa amagat

  • Hola, Katira.
   M’agrada el teu blog. El fet de poder cercar els llibres per categories em resultarà molt útil per a seleccionar properes lectures.
   I els “complements”, com ara imatges, videos, etc., fan que resulti encara més atractiu.

 7. Hola a tots,
  A ‘Paterna en valencià’ trobareu notícies, explicacions i consells senzills sobre com traure profit dels recursos lingüístics en línia.
  Es tracta d’un blog de l’Oficina del Valencià de l’Ajuntament de Paterna (no és un blog personal). Vam començar a publicar ara fa una setmana, de manera que, de moment, hi ha poques entrades. Poquet a poquet!
  http://valenciaapaterna.blogspot.com/
  Felicitats a l’autora pel blog i per la iniciativa del curs.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Ramon,

   enhorabona pel blog recent creat! us desitjo molta sort en l’aventura, que els primers mesos són difícils i molta empenta!

   La vostra descripció és clara i impecable i la pàgina de “presentació” del blog té tot el que ha de tenir (de fet, “presentació” és una bona traducció per a “about”, millor que “sobre mi”/”sobre el blog” potser us robo la idea!)

   si hagués d’afegir alguna cosa (i sé que en un tweet potser és que no hi cap) posaria algun exemple de què són “recursos lingüístics en línea (correctors, traductors, diccionaris…?) per a que us trobin aquells usuaris que en necessitin i no sàpiguen que d’això se’n diu “recurs lingüístic en línea”

   • Hola Anna,

    Com dius, hagués volgut aclarir un poc millor el contingut, però no he sabut com fer-ho sense passar dels 140 caràcters.

    Moltes gràcies pel teu comentari. La veritat és que ha de ser una feinada respondre’ns a tots. Ànim!

  • Hola Ramon,

   Com diu l’Anna, el Tweet Pitch és molt clar i m’ha atret sobretot per la frase “com traure profit dels recursos lingüístics en línia”. Com a traductora i lingüista, penso que és molt interessant tenir recursos de català/valencià en línia, no tan sols per a professionals, sinó també per a la resta d’usuaris.

   Per a la meva feina, en faig servir uns quants, però segur que en podré descobrir alguns més en aquest blog.

   Ànims i sort amb la difusió de la llengua ;).
   Anna

 8. Hola!

  A “Music is my life!” hi trobareu suggeriments, crítiques musicals subjectives, agendes de concerts, vídeoclips… de la música que m’acompanya dia a dia.

  http://marina2502.tumblr.com/

  Gràcies!

  Marina Arbat (@Kaileigh26 al Twitter)

  • David Barceló

   Com no podia ser d’altra manera… la debilitat que compartim per la música m’impel·leix a comentar el teu blog.

   Realment només entrar-hi ja “canta” què ens hi trobarem: Música, música i música. El nom, incloent-hi el “my life” ja deixa molt clar també que el blog és una visió més personal que objectiva del tema. M’agrada.

   Enhorabona.

   @davidbarcelo

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Marina,

   bona descripció, m’agrada el detall “de la música que m’acompanya dia a dia” 😉

   si hagués de canviar alguna cosa, potser treuria la paraula “subjectives” (crec que queda sobrentès, una crítica músical sempre és subjectiva no? de fet… tot és sempre subjectiu en certa manera…)

   d’altra banda potser afegiria una mica sobre tu, són els suggeriments i crítiques des de la perspectiva de qui? d’una amant de la música heavy? d’un senyor jubilat que escolta vinils? o (i em baso en la info que trobo al teu blog) d’una geòloga que toca la guitarra? crec que aquest punt diferencial pot fer que sigui més atractiu

  • Hola a totes i a tots,

   Primer, l’enhorabona pel blog. Sobre la descripció, he de dir que és interessant i fa vindre ganes de visitar-lo. Com ha dit Anna, segurament s’hi podria ometre «subjectives», perquè se sobreentén i, personalment, substituiria els tres punts per «i més» o «i moltes més coses», però potser això ja és filar massa prim.

   Quant al blog en general, he trobat a faltar una secció d’etiquetes, ja que és un dels pocs recursos que ofereix un blog per organitzar-ne el contingut i per recuperar entrades antigues sense haver de recórrer totes les pàgines. Per exemple, i com que dius que t’agrada sobretot la guitarra, podria haver-hi una secció de «Solos impressionants» (o un altre títol): jo la visitaria segur. Però això és només un suggeriment basat en els meus gustos.

   Salut!

 9. Hola a tots i totes!
  Anna, felicitats pel curs, quánta participació! Bé, jo faré la meva aportació. Tot i que encara no tinc blog, fa temps que em passa pel cap crear-ne un, a veure que us sembla:

  Al meu blog (sense nom encara):
  “Trobareu temes ambientals, justícia i drets humans. Recull de xerrades i presentacions de llibres. Espai per debatre i obert a aportacions.”

  Apa, una abraçada.
  Sort!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Raül,

   la premisa sona interessant, t’animo a crear-lo! (de fet per seguir la próxima lliçó seria un bon moment per estrenar-se… tens fins dimecres!)

   Potser a la descripció aclararia una mica més quin tipus d’articles tractaràs sota la temàtica ambiental, justícia i drets humans (notícies, recopilacions de temes, opinions, reflexions, introduccions en profunditat a sub-temes?? tot??)

   I no t’oblidis de crear una pàgina de presentació (about) i explicar-nos qui ets i perquè t’interessen i coneixes bé aquestes temàtiques (de fet, estic intrigada per saber-ho…)

   avisa’ns quan el creeis d’acord?

 10. David Barceló

  Buff, què complicat…

  Jo, com en Raül, duc molt i molt de temps donant voltes a això de fer un blog, però la meva intenció era fer-ho més aviat com a “eina higiènica” (per tal de purgar pensaments no verbalitzats, compartir inquietuds i reflexionar sense límit sobre allò que m’envolta i em preocupa), que no pas com a una via per tal d’arribar a molta gent.

  Potser per això aquest ha estat un projecte que mai no he acabat d’atrevir-me a endegar, i espero que aquest curs m’ajudi d’alguna manera a organitzar-me i autoimposar-me un punt de partida pel que, tant de bò, com dirien a Casablanca 2.0, sigui l’inici d’una gran ciberamistat.

  En tot cas, havent invertit un període raonable de temps en cap cas inferior als 7 minuts i mig, aquí va el meu Twin Peaks… perdó, Tweet Pitch:

  “Benviguts al diari vital que no inclou cap gran recepta sobre qüestions vitals però que ve farcit de petites reflexions sobre temes mitjans”
  (140 neng, lo has clavao!)

  La intenció “real”? parlar de Música, de castells, d’esports, de política, del miracle de ser pare (i no saltar pel balcó), de les xarxes socials, d’anècdotes vitals… en un to que pot passar del cinisme a la comicitat en funció del peu amb el que m’hagi aixecat.

  Pel nom, ara mateix estic “searching mode…” però podria acostar-se a “Una troca dins el cap” o no.

  Apa. Un petó ben fort a totes les betes i una abraçada pels clicks.

  @davidbarcelo

  • Anna - Betes i Clicks

   David,

   gràcies per participar! T’animo també a crear el blog, ara és el moment, i si és una “eina higiènica” com dius, ja no tens excuses, només tenir-te a tu mateix d’autor i lector.

   et felicito per la teva descripió, sobretot si el blog encara no l’has començat, em sembla fantàstica, literària, atrevida, divertida… de fet si escrius sempre amb aquesta capacitat per descriure les coses, ja estàs tardant a començar a publicar!

   sobre el nom no entraré en detall però vigila que no sigui massa llarg si vols que sigui fàcil de recordar!

   • David Barceló

    Bé, bé, l’empenteta que necessitava… 😉
    En tot cas, pels neòfits, seria interessant abans de llançar-nos a la piscina, saber si incloureu alguna lliçó magistral (o comentari si més no) sobre quin és el millor espai on crear el nostre blog, si és que hi ha premisses a seguir més encertades que altres en aquesta elecció…
    Gràcies.

   • Anna - Betes i Clicks

    David,

    llegeix aquesta entrada per triar entre les millors opcions:
    http://betesiclicks.com/2009/12/15/com-fer-un-blog-triar-un-servei-de-blogs/

    si vols la meva opinió personal i no tens cap preferència, et recomano wordpress.com, és el més versàtil, aprendràs a fer servir una eina de gestió de continguts molt utilitzada arreu i per la temàtica del teu blog (entenc que serà sobretot redacció de textos) crec que serà la que t’anirà millor

   • Senyu, senyu… ja tinc blog! 😉
    http://cosespetites.wordpress.com

    Poc a poc i amb bona lletra, espero poder anar-hi aplicant les lliçons del curs…

   • Anna - Betes i Clicks

    Oléee! Quina il·lusió poder dir que ja tenim un “nou-nat” que ha sortit d’aquest curs!

    T’anem llegint a les següents lliçons!

 11. Bona tarda a tots!

  Provar de reorientar el meu bloc és el motiu que em fa participar en aquest curset d’estiu. I he de reconèixer que ja a la primera lliçó he hagut de suar per trobar el meu Tweet Pitch. Però vaja, aquí el teniu:

  Al meu bloc parlo de PHP, Javascript i llengua xinesa (entre d’altres temes), tot de forma fàcil i entretinguda i en català.

  El bloc el trobareu a http://www.enricpineda.com/blog/, i espero els vostres comentaris / crítiques per poder canviar la meva sobrealimentada pàgina d’about.

  Salut i euros!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Enric,

   ànims amb aquesta nova fase per al blog!

   a la descripció jo hi afegiria una explicació sobre el perquè has fet la tria d’aquestes temàtiques en concret (i en certa manera, tan diferents o una combinació tan curiosa).

   estic molt intrigada en saber perquè parles de llengua xinesa (por que? por que?), crec que això podria enriquir la descripció, per exemple.

   d’altra banda, la teva presentació personal és genial, en 30 segons ja sé qui em parla (però tot i que hi buscava l’explicació, no hi he trobat el perquè de la llengua xinesa…??? )

   PD- gràcies pel post al blog! no calia… espero que et serveixi el curs per tot el que et proposes! 😉

 12. Hola! Fantàstica iniciativa! 🙂
  En el meu cas, aquest primer exercici m’ha costat una mica perquè toco molts (massa?) temes… I em costa definir el meu bloc. 😕

  😳 Aquí va:

  Us presento un dels meus temes preferits: el meu poble, Sant Pere de Vilamajor, i el seu patrimoni: masies, fonts, castells, gegants…
  😉

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Higini,

   m’agrada la premisa del teu blog i veient la descripció personal (bio) que tens actualment, em porta a pensar que la descripció és totalment exacta:

   – de què parles? del teu poble
   – de què en particular? masies, fonts castells, gegants…
   – perquè? perquè és un dels teus temes preferits

   més clar, l’aigua

   et recomanaria que afegissis aquest “pitch” al resum de presentació que tens a la dreta on comences “Sóc l’Higini”

   el teu blog sembla molt atractiu perquè es nota que t’apassiona el tema, tots els pobles i ciutats de catalunya haurien de tenir algú que se’ls estimés així! genial!

 13. Bona tarda,

  Aquest mes veurà la llum EmprènTIC, un blog dedicat a l’emprenedoria i les noves tecnologies. Fa temps que treballo en el projecte i m’anirà molt bé aquest curs per aprendre i intercanviar opinions amb altres bloggers.

  Ens veiem!

  @Sergi_Tomas

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Sergi,

   Molts ànims en la creació del teu blog! Estaré a l’aguaït ja que els temes que proposes m’interessen molt.

   Treballant en la teva descripció et suggereixo que afegeixis matisos a les temàtiques (emprenedoria en algun tipus de sector en particular? a nivell català? mundial?…) i que expliquis una mica sobre tu i quina serà la teva perspectiva (ets emprenedor també? ho vols ser? ets inversor? consultor?…)

   avisa’ns quan el creeïs i comparteix l’enllaç amb nosaltres!

 14. José i Lina

  Hola Bona tarda!!
  Us veig a tots molt posats.teniu blog una majoria i les ideas molt clares,
  Jo no sé per on començar.No he creat encara cap blog,però m’he apuntat al curset amb aquesta idea.
  Fa temps que ho porto al cap.Ens agrada la meteorologia i des de fa 2 anys fem un seguiment fotogràfic de la nostra zona des de que surt el sol fins que es posa(núvols principalment i macrofotografia d’insectes i flors),pengem les fotos al picasa: https://profiles.google.com/guardiolaguasca i participem en f`òrums de meteo.També ens hem creat un perfil de facebook fa uns tres mesos amb el nostre nick “Llamp Sant Fost” i twitter @llampsanfost.Aquest nick va ser el que vem utilitzar per entrar al món de la meteo i per aixó ens agrada. Voldriem utilitzar-lo per definir el blog,però no sembla gaire definitori del que anirà el blog.
  La descripció en un tuit seria aquesta més o menys,aixó és el que tenim ara al twitter: Parella d’aficionats a la Meteorologia. Ens agrada la natura. Enamorats d’on vivim. Ens apassionen els animals. La vida sana i la tranquilitat.
  Els 5 conceptes claus serian aquest: Meteorologia.Fotografia.Història,costums i tradicions de SantFost.El nostre entorn:Parc de la Serralada litoral i Serralada de Marina-les(excursions,flora i fauna).Tot molt general i poc concis,no sé?
  Però aceptarem de bon grat totes les vostres sugerencies,volem apendre i possar en funcionament el nostre blog.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola José i Lina,

   us animo a crear aquest blog si en teniu ganes! El tema és molt interessant, original, etc… però sobretot, es nota que us apassiona, i amb això, quasi que no cal res més!

   Llamp Sant Fost pot ser un bon títol o potser “llamps”, en plural, ja que sou dos?

   Pel que fa a la descripció en un tweet que proposes, és un bon punt de partida però us hi oblideu alguns dels conceptes clau: principalment “fotografia” i “Sant Fost”. Potser al demanar-vos de reduïr-ho a 140 caràcters era difícil, però us animo a que feu una descripció incloent aquestes paraules.

   Vistes les vostres fotos (impressionants!) us suggereixo que creeu un blog molt centrat en les fotografies, potser utilitzant Tumblr.com o una plantilla de WordPress.com especialment pensada per “fotoblogs”. Aviseu quan l’hagueu creat, que el volem veure!

  • José i Lina

   Tornem,aviam!
   La descripció amb un tuit incloen els 5 conceptes:
   PARELLA D’AFICIONATS A LA METEOROLOGIA I LA FOTOGRAFIA.ENAMORATS DE SANT FOST.ENS APASSIONEN ELS ANIMALS I LA NATURA.LA VIDA SANA I LA TRANQUILITAT.

   • Anna - Betes i Clicks

    Genial!

    m’agrada molt l’el·lecció de paraules que heu fet, transmetes molt: “parella” “enamorats” “apassionen” “tranquilitat”…

  • José i Lina

   Gràcies Anna!!
   Ja veuras la feina que em fet,aviam que et sembla?

 15. Salut!
  M’encanta aquesta iniciativa. Aquí va la meva part: em passo de 4 caràcters (144), però la veritat és que no sé d’on escurçar:

  Hinterlands són les reflexions (i divagacions) d’un enginyer sobre el món més enllà de l’enginyeria, en to desenfadat i apte per a no-científics

  El cert és que és un recull d’entrades sense ordre ni concert on s’hi pot trobar gairebé de tot, però en el fons li tinc carinyo xD Alguna crítica o suggerència no m’aniria del tot malament. El podeu trobar a http://eithel-elannon.blogspot.com/

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Miquel!

   Benvingut! Et perdonarem els 4 caràcters de més però que no es repeteixo d’acord? 😉

   M’agrada molt el títol del teu blog (ben trobat! i genial l’explicació que tens a la columna dreta) i també la descripció en un tweet que proposes: dius què (reflexions), de qui (enginyer), com (to desenfadat) i per a qui (apte per no-científics)

   Trobo que el recull d’entrades potser et semblen sense ordre ni concert però que tu i la teva visió sou el fil conductor que li donen coherència, i la diversitat de temes que tractes amb força profunditat cada un dóna varietat i explica coses que molts lectors probablement no sabien. Bona feina!

  • icientificats

   Hola Miquel,

   M’he animat a comentar la teva aportació perquè, de les que he vist, és segurament la de temàtica més semblant a la meva i perquè la descripció que has donat en el tweet pitch és molt atractiva (potser sense els 4 caràcters extra perdria, així que millor no retallar-la).

   He fet només un cop d’ull ràpid a unes quantes entrades, però m’han resultat molt amenes, buscant respondre les preguntes que els lectors ens puguem fer (o que tu molt bé planteges). M’agrada que tractis curiositats, o que tu mateix ens apuntis una curiositat perquè vulguem saber-ne més (com ara acusar-me de possible cyborg).

   Coincideixo amb l’Anna que el fet que aportis sempre la teva visió ja dóna coherència al conjunt, perquè al final tots escrivim d’allò que més ens agrada i que–pels motius que siguin–volem explicar en aquell moment.

   Ens anem veient al curs…

 16. Luck

  Bona nit a tots/es, heu aconseguit que hem decideixi a fer el curs, encara que crec que mai podré crear un blog (ja tinc prou feina amb un foro que vaig crear sobre el meu cotxe, on els usuaris mirem de resoldre els dubtes de tots els interessats en comprar-lo), però tot i aixo, faré el curs mai se sap. Crec que si fes un blog el feria sobre resoldre dubtes de tots aquells que volen fer reformes a casa seva, desde la meva visió com constructor.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Luck,

   mai diguis mai! sempre pots fer el curs en plan teòric i el dia que t’hi vulguis posar ja sabràs per on començar.

   Tinc curiositat per saber quin cotxe tens… És fantàstic que hagis pogut crear una comunitat d’interessats al voltant d’un tema que coneixes bé. Fe det, és l’objectiu de tot blogger, així que, si ja ho has fet, no creguis que fer un blog seria gaire més complicat!

   Respecte a la temàtica del potencial blog: molt interessant! Falten recursos en línea sobre aquest tema (que està de moda en aquests temps que vivim…) en la nostra llengüa i, amb la teva visió de professional… promet! Pensa-hi a veure si t’animes…

 17. Hola!
  Jo fa temps que vaig fent amb el meu blog. Com que bàsicament el tinc per què m’agrada escriure, no m’he preocupat gaire per què resulti atractiu. Però sempre estic interessat a millorar; i per això m’he apuntat.

  El meu Tweet Pitch seria:
  Pensaments als núvols: reflexions sobre temes diversos des d’un punt de vista de vegades crític, de vegades divertit.

  No parlo de cap tema en concret, es tracta d’un “divertimento”.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Víctor,

   enhorabona pel blog, el veig molt actiu, ja hi portes un temps i la manera que escrius enganxa!

   Combines temes universals, reflexions sobre qüestions esencials i temes d’actualitat de manera molt ben trobada. Precisament crec que el fet que t’agrada escriure i que són pensaments i reflexions a mode de “divertimento” és el tema de què va el teu blog.

   Si t’he de fer una suggerència (i segur que no t’agradarà…) és que t’atreveixis a dir-nos més sobre tu. Ho dic, no només per la descripció que tens al blog (“Una persona com moltes altres. I diferent de tothom (com tothom…???)”) sino perquè en la teva descripció tampoc has fet cap a referència a QUI hi ha darrera aquests pensaments als núvols…

   • Per què no m’ha d’agradar? Cap problema. A la meva presentació no vaig explicar gaire, per què la vaig fer a 2/4 de 12 del vespre, i estava molt cansat.
    Sóc un programador informàtic reciclat a comercial. Només tinc 2 vicis: la lectura i el cafè (per aquest ordre). M’agrada escriure; però, durant molt de temps, el que escrivia (ho feia sobre paper) acabava oblidat o estripat; o en mans de la persona a qui li dedicava.
    Estic casat i tinc un fill; ara mateix són la meva primera prioritat i per això tinc el blog una mica oblidat. Fins fa uns mesos estudiava Ciencies Empresarials a la UOC; però a causa d’uns imprevistos (una tempesta / huracà) està aparcat fins moments més estables.
    La meva descripció al blog és molt impersonal per què vaig considerar convenient donar-li més importància als textos que a l’autor.

  • Què tal, Víctor?!
   M’ha semblat molt suggeridor l’evolució dels teus escrits, com a divertimento, i em semblaria molt bo de recollir-la com a entradeta o a l'”about me”: “pensaments i idees des de la paperera als núvols” aix no sé… com ho veuries?? com a idea em sembla que s’entén, sempre pots trobar una manera més encertada d’expressar-ho… Per cert, no fas referència a la veracitat dels posts, ni si deixes lloc a la ficció… és veritat que has viscut un huracà com el de la foto??

   • Hola, Aguarelix.
    La veracitat dels posts? N’hi ha de ficció, n’hi ha d’irònics, n’hi ha de totalment verídics, … L’huracà és una manera metafòrica d’explicar els meus sentiments arrel d’una experiència força dura que m’ha tocat viure (la greu malaltia d’un familiar molt directe).
    En quant a la suggerència per a l'”about me”… no està malament… hi pensaré. Moltes gràcies. De moment, aprofitaré per a intentar explicar, en un post, l’origen del nom del blog.
    Fins ara,

   • Anna - Betes i Clicks

    Perfecte Víctor,

    com més ens expliques sobre tu més interessant em sembla el teu blog, t’animo a fer aquest “about me” amb més detall.

 18. Hola a tots!
  M’ha costat llençar-me però després de llegir els comentaris se m’ha contagiat l’empenta i m’he decidit 🙂

  Jo, com alguns de vosaltres, no tinc blog tot i que fa temps que em plantejo fer-ne un. El cas és que m’agrada fer regals originals, divertits, curiosos, personals… I amb el temps he acumulat força idees que m’agradaria compartir.
  De moment estic ordenant els conceptes i plantejant-me ben bé com ho vull enfocar, a veure si aviat puc escriure el meu Tweet Pitch!

  Anna, felicitats per la iniciativa!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Marina,

   t’animo ja a fer el blog, com a persona que m’encanta dedicar temps a pensar en el regal perfecte, dels de “com se t’ha acudit!!” (digueu-ho a la meva família cada Nadal), et demano siusplau que creeïs aquest blog per guiar als no iniciats en l’art de regalar alguna cosa més interessant que pijames, perfums o (pot ser pitjor…) targetes de regal d’una botiga.

   No sé com ho estàs estructurant però una bona manera d’ordenar les idees pot ser pel tipus de persona a qui va dirigit cada regal (estic pensant en la manera en que cerquem idees: “per la mare”, “per un aficionat a l’esport”, “per un amant de la cultura japonesa”…)

   Tan bon punt el creeïs, ens avises!

  • M’afegeixo als comentaris de l’Anna. Estaria molt bé un blog amb idees originals per regalar, sobretot per Nadal. Endavant les atxes!

 19. Hola!
  Jo, a falta d’un bloc, en tinc 3, dividits per àmbits. Són aquests, per odre d’antiguitat:
  ·La Mirandolina (lamirandolina.blogspot.com)
  Hi trobaràs impressions des de la tauleta de nit, textos de creació pròpia, musiqueta interessant i altres embalums que ronden pel cap quan és fosc a una noia del segle XXI.

  ·Fent punxa al llapis (fentpunxa.wordpress.com)
  Sóc la Mirandolina i aquest és un bloc per recollir-hi les impressions de la feina diària com a docent amb la voluntat de compartir-les, comentar-les i millorar-les a partir de la pròpia reflexió i les vostres aportacions

  ·Pim, pam… pa! (pimpampa.blogspot.com)
  Començo aquest bloc per explicar una relació que mantinc a tres bandes. Les altres dues bandes són el pa i la panificadora. Com veieu és una història poc convencional, però molt gustosa. L’idil·li va començar fa tot just un mes, quan el pa i la panificadora van entrar a la meva vida d’una manera inesperada, com acostuma a passar en aquests casos. D’aleshores ençà, ens veiem un cop per setmana, i per evitar que la relació caigui en la monotonia procurem fer coses ben diverses. La intenció d’aquest bloc és explicar com evoluciona aquest trio a través de receptes i dels encerts i desencerts del camí. Esperem comptar amb la teva col·laboració.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Mirandolina,

   noia, quina feinada! 😉

   et felicito per mantenir-ne 3 i actualitzats! Jo he intentat portar-ne un independent de temes professionals (però he canviat d’idea i el tancaré) i en tinc també un creat amb la intenció de posar-hi receptes (que està abandonadet pobret, però és més “pa tener” que res més) i no me n’he en sortit, he hagut de concentrar esforços!

   Pel que fa a les descripcions, es nota que si una cosa tens és experiència, les 3 són molt ben trobades.

   M’agrada en especial la imatge de “des de la tauleta de nit” (genial!) i el nom del blog sobre la panificadora (és ben bé així!).

 20. Disculpeu. El meu blog és http://pensaments-als-nuvols.blogspot.com/

  I també en tinc un altre: http://ksadcitas.blogspot.com/ El Tweet Pitch, en aquest cas seria: Ésta, como cualquier Casa de Citas que se precie, tiene las puertas abiertas para quien la quiera visitar. Entra y disfruta cada vez que lo desees.

  La Ksadcitas és una recopilació de frases d’aquelles que fan reflexionar.

  Ens veiem per aquí.

 21. El lonlibloj http://lonlilon.wordpress.com/ és un calaix desastre ple de música, còmics, miniguies de programes i algun que altre article personal.

  El seu principal defecte és la poca regularitat en la publicació de posts ^___^U

  Salutacions!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola lonlilon!

   molt fan del concepte “calaix desastre” (jo en tinc molts d’aquests en la meva vida…)

   el meu suggeriment, que afegeixis més detall “sobre tu”, qui ets, la teva perspectiva, etc… Fins i tot a la pàgina que tens ara que es titula “Acerca de mí” no parles “acerca” de tu, si no la història del blog!

   tant de misteri… i aquest pingüí, d’on ve?

   • Sip, he de reconèixer que potser soc una mica massa hermètic xD
    He canviat el “sobre tu” per “sobre lonliBloj” ^_^U

    El pingüí és Pentaro, el protagonista del videojoc Penguin Adventure, de l’antic MSX, i com que la mascota de linux també és un pingüí em va semblar perfecte com a avatar.

    Amb endarreriment però avui em poso amb la resta de lliçons!

 22. El meu bloc http://emporda.natura.blogspot.com és
  “per donar sortida tant a inquietuts personals com a projectes col.lectius amb el denominador comú del territori i de l´estima i protecció de la natura i el patrimoni empordanesos”.

  A veure què us sembla.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Narcís,

   quina il·lusió veure’t per aquí, conec el teu blog dels premis blocs de l’any passat, quan eres un dels altres finalistes gironins (com jo!). Llàstima que no ens poguéssim conèixer en persona!

   El teu “pitch” m’agrada però per millorar-lo:
   – potser detallaria una mica més quines són les temàtiques amb exemples: micologia? paisatge?
   – el tema de la fotografia és força clau en el teu blog oi? potser valdria la pena destacar-ho d’alguna manera a la descripció…

 23. Bona tarda a tothom!
  Després de molt pensar, al final m’hi fico de caps!
  El blog que vaig començar, i que fa temps que està en repòs, vol ser un espai on a través de la recerca en diferents fonts (material, escrites, visuals u orals), recopilar i ordenar… “una petita història de l’esport d’un poble i sobretot, de la seva gent”.
  No sé què en sortirà però, fa temps que ho tinc en el cap i només em falta coneixements de les anomenades “2.0” i tirar-ho endavant!
  Espero que el curs em sigui de gran ajut, perquè si no em temo que tornarà a quedar en “stand by”.
  A veure què…
  Salut!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Francesc,

   m’agrada la teva descripció, té un punt poètic i és molt atractiu quan dius “i sobretot, de la seva gent”. Confesso que m’ha entrat la curiositat… no sabia que hi havia una història esportiva així a Sarrià de Ter (i sóc d’aquí al costat com aquell qui diu)

   Ànims que volem seguir llegint sobre el tema! Segur que amb les futures lliçons trobaràs el punt 2.0 que dius que et falta 🙂

 24. Holes!
  Bueno, per més que hi penso això és megadifícil!! Tinc un blog des de fa uns 4 anys, però al principi hi escrivia coses molt diferents de les d’ara… Des de fa tot just un any que hi escric articles de tipus reflexions, records, algun poema… Les meves obsessions són la llengua, el francès, l’ensenyament, la literatura, la política, la psicologia… en fi, tot el que he viscut.
  Vet-lo aquí: http://www.aguarelix.blogspot.com
  Aguarelix és un blog amb material humà per a esperits inquiets, irritats o indignats, excitats, amb algun neguit… persones d’esperit.

  No hi he posat foto personal, de fet no em sembla gaire seriós pq hi ha una foto de l’Obélix… No és cap analogia, només reminiscències de l’etapa toulousaine. M’he apuntat al Betes i cliks per això principalment: canvio a wordpress? Seria més coherent?

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Aguarelix,

   m’agrada la descripció, sobretot la frase que fas servir tipus slogan “Material humà per a esperits inquiets.”

   La foto de l’Obèlix té un punt simpàtic i té una explicació (per l’estada a Toulouse i pel nom del blog acabat en -ix), a mi em sembla un detall visual divertit.

   Pel que fa a wordpress vs blogger (que ara acaben d’anunciar que passarà a ser Google Blogs), depèn de tu. SI ja el tens en marxa i actiu i t’agrada blogger, no et canvïis perquè si. No crec que deixi de ser coherent l’estil del blog.

   El que si que hi falta (i em repeteixo, però és que molts feu igual…) és més informació sobre tu! Qui ets? Què fas? perquè t’agraden aquests temes? Explica’ns això de l’etapa “Toulousaine”! Què hi feies?

   • Gràcies per la resposta, Anna! Abans era:
    “De mica en mica” Passat, present i futur d’un aprenent –sempre aprenent– de professor de llengües.
    Li vaig canviar el títol perquè 1) no tenia cap relació amb el contingut del blog 2) em van dir que convenia que l’adreça web fos la mateixa que el títol.
    Gràcies de nou i em poso amb l’activitat 2!

 25. icientificats

  Arribo tard, però em sembla que encara hi arribo.
  Aquí us deixo el meu tweet pitch:
  iCIENTIFICats és un racó de divulgació de la ciència per a tots els que tenen la curiositat intacta, explicant-la de manera entenedora
  A veure si puc dedicat un cert temps després a modificar l'”About”, que ara mateix no me n’agrada ni el títol.

  Gràcies i felicitats per la iniciativa, Anna. Procuraré ser un alumne aplicat…

  • icientificats

   I us deixo l’adreça, que veig que no ha sortit: http://icientificats.wordpress.com

   • Anna - Betes i Clicks

    Hola iCientificats,

    quina il·lusió veure’t per aquí! 🙂

    bona descripció, m’agrada molt la frase “pels que tenen la curiositat intacta”, trobo que és molt atractiva per a qualsevol que la llegeixi (sobretot als que ens agrada pensar que la tenim intacta, la curiositat…)

    L'”about” que tens ara (no sé si l’has canviat ja…) és curt però simpàtic en la línea del tweet pitch, i està molt bé com segueixes jugant amb el tema de la curiositat: “ficant el nas” “som animals”… etc.

    Si hi has d’afegir res, parla’ns més de tu i de quan i com vas veure la ciència per dins!

   • A mi m’ha agradat molt aquest teu bloc. Però quan hi vaig a “de què parlem?” no surt pas això que has dit aquí. Jo trobo interessant i atractiu que atiïs la curiositat i que anunciïs que és de divulgació científica. Potser també podries dir si realment tothom ho podrà entendre o caldrà conèixer algunes coses tècniques.
    El ventalll d’enllaços és excel·lent.

  • José i Lina

   Realment felicitats per el blog!
   La descripció en un tuit la trobo molt encertada i les entrades al blog molt entenedores. 🙂
   Veig que una majoria de vosaltres esteu però que molt possats amb el tema blogs,i jo realment soc una novata. 😦

 26. Hola Anna!

  Enhorabona per la iniciativa! Al primer moment vaig pensar que jo de blocs ja en sabia i no seguiria el curs, però entre jo i l’iCIENTIFICats ens hem animat! Realment m’ha agradat molt el plantejament i el curs pinta molt i molt bé ;).

  Aquí tens el meu Tweet pitch:

  This curious thing called Catalonia és un blog en anglès per a tothom qui vulgui descobrir la llengua i la cultura de Catalunya.

  I l’enllaç: http://allaboutcatalonia.blogspot.com/

  Fa dos i mig que vaig obrir el blog, i el vaig escrivint quan tinc temps. El que més m’agrada: els comentaris i els correus electrònics que m’envien alguns lectors. Fins i tot vaig desvirtualitzar-ne un fa uns dies i va ser tota una experiència!

  M’he mirat l’About i crec que reuneix les característiques que exposes en aquesta lliçó, però segur que es pot millorar ;).

  Fins aviat!
  Anna

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Anna,

   m’alegro que t’hagis animat a participar, la idea és que anem repassant les claus tots junts i ens animem a posar els blogs “en marxa”, escrivint articles, difonent-los…

   Ja coneixia el teu blog i em sembla una iniciativa genial, potser (i imaginant-me) el tweet pitch en anglès podries dir alguna cosa més sobre què és Catalunya i perquè en parles (entenc que el potencial lector no la coneix gaire oi?)

   A l’about me parles més sobre perquè i qui hi ha darrera i crec que està perfecte.

   Quina il·lusió rebre mails de lectors! per curiositat, de quins països t’escriuen? com troben el blog?

 27. Uf! Quanta gent per llegir i ser llegida… Et vaig prometre que ho faria, així que aquí ho tens:

  Vilafestuc és una vila on tot racó té un toc fantàstic, irreal i relacionat de moltes maneres amb els festucs i la literatura!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Dam… vull dir vullunfestuc! 😉

   ja veus, se m’ha girat feina!

   M’agrada la descripció i de fet, en general, la metàfora que utilitzes per crear un univers propi en el blog on les categories/temes, etc són tot “indrets” d’un poble (imaginari? 😉 ).

   entenc que és part de la mística que has creat però si que m’he adonat que enlloc dius qui ets tu, l’autor, la perspectiva que hi ha darrera (encara que entenc que els posts estan “firmats” per diferents ciutadans de la vila, potser no hi ha un autor “extern” a tot aixó…)

   el teu blog em fa pensar massa! 🙂

 28. Hola! Jo vaig una miqueta tard, però ja ho diuen que millor tard que mai!
  Acabo d’estrenar un bloc en substitució a un que ja tenia i no em convencia gaire… Aquest nou lloc, encara està naixent i de moment a l’about hi tinc un resum de la meva “vida virtual”.

  Per fer els deures he escrit això:
  “Quatre gotes molt heterogènies on compartir i descobrir les meves inquietuds: des de la vena més artística fins la cara més geek.”

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Laie!

   M’agrada molt el joc de paraules amb el títol del blog i “les gotes” i la imatge del “núvol” fent referència a la xarxa

   una descripció que crida l’atenció! i la pàgina de “sobre mi” molt completa.

   com a detall, m’han encantat els noms de les categories “rentat a mà” i “rentat a màquin” 😉

   ànims amb aquesta nova etapa de reencarnació del teu blog!

  • Hola Laie,
   Jo vaig més tard que tú 😉
   M’agrada molt la teva forma d’escriure i el “sobre mi” del teu bloc, és ben clar el que hi pots trobar.
   El teu comentari en 140 caracters és ben bonic i deixa clara l’heterogeneïtat del teu bloc, però dins de la heterogeneïtat no hi ha ni una paraula que doni una pista del que expliques tan bé a “sobre mi”. No deu ser fàcil fer-ho, però.
   Ah, si t’agrada la fotografia visita el meu bloc.
   Salut!

 29. Retroenllaç: Crea articles amb enllaços – Vull ser blogger! Lliçó 6 | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 30. Retroenllaç: 20 idees a tenir en compte per a ser blogger – Vull ser blogger! Lliçó 12 | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 31. Déu-n’hi-do, quin èxit Anna, felicitats!
  Bé, sobre el meu bloc http://shanfoto.wordpress.com (Fotografia i viatges des del cor).
  Ja fa temps que el tinc i tot just ara que me l’estava replantejant he aprofitat algunes lliçons d’aquest curs. El meu bloc en 140 caracters:

  “El fotògraf de natura i aventura Valentí Zapater explica quins reportatges fa i les seves vivències, tot ensenyant a fer bones fotografies”

  Tot i que és un esborrany són les meves intencions a partir d’ara però, s’adiu amb el contingut actual?

 32. Hola a tots,

  Sembla prou interessant llegir alguns trucs per fer un bloc com els que planteges en aquest curs. Jo vaig iniciar un bloc fa cosa de mes i mig i realment em va costar una mica trobar la definició, que podeu veure a http://elprincipide.wordpress.com/que-es-aixo/

  Potser puc dir que té dues parts: la presentació curta i una petita explicació. I tot i així estic pensant d’afegir un altre apartat més ampli on expliqui una mica la lògica del bloc, com el tinc estructurat. No sé si potser això serà massa perquè, clar, quan algú entra en un bloc ja sap què són les etiquetes i no cal que ho expliqui, però potser per a gent novella (jo mateix ho sóc) o altra que vulgui entendre com escric, doncs li pot anar bé.

  P.D.: He intentat deixar el comentari amb l’opció de WordPress, ja que jo hi tinc un compte, però no se’m carregava.

 33. Acabo de descobrir aquest súperinteressantiútil curs! Llàstima que arribo un pèl tard, no? Definitivament m’he de subscriure.
  De totes maneres he decidit seguir aquestes lliçons, per llire, és clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s