Escriu una entrada com cal – Vull ser blogger! Lliçó 2

.

Bon dia, després de la feina feta per descriure els nostres blogs, benvinguts a la segona lliçó del curset d’estiu per blocaires en català

.

Una entrada com cal

Les publicacions periódiques són la unitat bàsica del món blogaire. Idealment cada article (o “post” o entrada…) que escrivim al nostre blog ha de ser capaç de despertar l’atenció dels que topin amb la nostra pàgina, interessar-los pel que expliquem, endinsar-los dins la temàtica que hem definit al nostre blog i “enganxar-los” per sempre com a lectors.

Avui farem un repàs als elements clau d’una bona entrada:

 .

Un bon títol

De fet més que títol en podríem dir “titular” i equiparar-lo als dels mitjans escrits tradicionals. Un bon titular ha de transmetre la idea del que explica l’entrada i alhora ha de captar l’atenció d’un lector que vegi el títol en un moment de consum d’informació 2.0: quan escaneji tweets, entre les fotos dels amics a Facebook, quan repassi les seves subscripcions per RSS…

Idealment el títol hauria d’incloure les paraules clau del tema que tractarem, per a que si mai algú fa una cerca sobre el tema, ens trobi als cercadors més fàcilment. En aquest sentit sóc partidària dels títols clars i amb les paraules més habituals que s’utilitzen per parlar d’un tema (no és el moment de trobar sinònims extravagants…).

Hi ha qui en sap i s’atreveix a utilitzar títols “sensacionalistes”, i pot funcionar, però, com tot, dependrà del teu tipus de públic, de la temàtica de les teves entrades i de la teva habilitat per fer jocs de paraula enginyosos. Per què no?

.

El format just

No vull pontificar sobre quina ha de ser la llargada exacta d’un article o quants paràgrafs són l’ideal, cadascú té el seu estil i tipus de blog, però val la pena tenir en compte que per al lector, llegir un blog no és com llegir un llibre: normalment es llegeixen en una pantalla, amb poc temps i en conjunt amb molta altra informació.

Tingues en compte els teus lectors i la seva capacitat d’atenció disminuïda:

> utilitza paràgrafs per separar el text, no hi ha res menys atractiu que una entrada que es presenta com una superparrafada, ferragosa i difícil de llegir

> separa les idees clau del que expliques en punts (una idea per paràgraf, per exemple)

> destaca els conceptes clau amb negreta o subratllat, de manera que l’article sigui fàcilment “escanejable” amb la vista

.

Utilitza imatges

Una recomanació bàsica però essencial, les millors entrades vénen acompanyades de fotografies o vídeos. Deu ser naturalesa humana que ens entra més pels ulls tot el que té coloraines i dibuixets…

I d’on treiem les imatges?

> En alguns casos, depenent del tema del teu blog, les fotografies seran fetes per tu, per il·lustrar el que estàs explicant (per exemple, una recepta pas a pas)

> En altres casos, si parles del teu dia a dia, potser pots utilitzar fotografies que hagis anat fent i t’agradin especialment (i avui en día en fem moltes, de fotografies…)

> Si parles de llocs web o aplicacions, per exemple com és el cas de Betes i Clicks, podeu utilitzar captures de pantalla.

> I si no tenim res de tot això? En aquest cas, el més habitual, és important que respectem l’autoria i els drets de reproducció de les fotos. No hauríem de fer una cerca a Google Images o Flickr i “robar” la primera foto que trobem. El que us recomano és que feu una cerca avançada a Flickr i agafeu imatges amb llicència CC (aneu aquí per saber-ne més) que bàsicament vol dir que els autors en permeten l’ús, normalment a canvi només de que els citem.

> Una altra font (que a mi m’agrada especialment) és utilitzar imatges que, per antiguitat, ja no tenen drets s’autor i que formen part dels arxius d’institucions de recerca històrica que les han fet disponibles a la xarxa. Un d’aquests recursos és la secció “The Commons” dins de Flickr, que és d’on he tret les imatges que utilitzaré en el curs (com aquesta que ve a continuació).

llegeix els nostres blogs o disparem!

.

Enllaça quan toqui

Aprofita el fet que ets a la xarxa, connectat amb el món, i enllaça a altres pàgines per afegir profunditat als teus articles. Enllaça per exemple a altres entrades teves que has publicat amb temes similars, a articles d’altres blogs o webs amb temes similars, enllaça a pàgines que tractin algun subtema de l’article en profunditat, enllaça a recursos “per saber-ne més” i sobretot (sobretot! sobretot!) si en tens, enllaça a les fonts. És una qüestió d’educació i part del codi no escrit dels bloggers.

.

Fomenta la discussió

Un dels manaments dels manuals de bloggers per a marquetinianos és acabar sempre amb una pregunta. De vegades estic d’acord que és veritat que és artifical (i un punt ridícul) però podem aplicar-ho quan tingui sentit i sense necessitat de forçar-ho. La clau és “convidar” els lectors a comentar, a contribuïr.

Per exemple, podem preguntar la opinió sobre el tema, si estan d’acord amb el nostre plantejament, si coneixen més exemples del que hem exposat, si tenen resposta a alguna cosa que nosaltres no hem sabut respondre…

Què més creieu que podríem preguntar per fomentar la discussió? 😉

.

EXERCICI pràctic #2:

a) Escriu un article al teu blog seguint els consells del que ha de tenir una entrada (tens d’avui fins divendres, necessitaràs una entrada recent per al proper exercici)

Nota: si no teniu temps, acceptaré que escolliu un article que ja tingueu escrit, l’important és seguir els exercicis. Si encara no heu creat el blog, feu-ho ja! O alternativament practiqueu “penjant” un esboç de l’article en algun lloc per poder-lo compartir amb nosaltres (per exemple, utilitzeu aquest bloc de notes online i compartiu l’enllaç)

b) Comparteix la teva entrada amb els altres participants del curs posant un enllaç al teu article als comentaris d’aquesta entrada

c) Llegeix com a mínim 2 entrades de les que comparteixen els companys i fes una crítica constructiva de com han tingut en compte els elements clau d’una entrada deixant-los una resposta als comentaris.

No cal que sigui un article definitiu, llarguíssim, accepta el repte i escriu-lo!

veure totes les lliçons del 1er curs “Vull ser blogger!”

57 comentaris

Filed under blogs, vullserblogger

57 responses to “Escriu una entrada com cal – Vull ser blogger! Lliçó 2

 1. Anna - Betes i Clicks

  I un aclariment, si no heu fet els deures de la primera lliçó, tranquils, també podeu participar a qualsevol altra lliçó!

  Espero els enllaços a les vostres entrades!

  • Només aconsegueixo ser constant amb les entrades de divendres…

   Aquí teniu la darrera:

   http://bugaderes39.blogspot.com/2011/07/et-fas-amb-les-paraules.html

   • Anna - Betes i Clicks

    Hola bugaderes,

    pel que fa a ser constant, ja parlarem de crear una rutina de publicació en les properes lliçons, no pateixis!

    Pel que fa a la teva darrera entrada, la veritat és que m’ha costat una mica entrar en de què anava, potser et suggeriria un comentari introductori pensant en algun lector despistat que entri per primer cop i no sàpiga què hi trobarà. “Avui parlaré del llibre X…” “La darrera recomanació que us faig és X…” etc.

    Tampoc has posat cap imatge (o vídeo com feies en altres entrades), perquè no posar una imatge de la portada del llibre o de l’autora?

  • Hola!
   Jo arribo tard; aquests dies han sigut complicats. La meva entrada al blog: http://pensaments-als-nuvols.blogspot.com/2011/07/atencio-als-power-point.html

   • Anna - Betes i Clicks

    Hola Víctor,

    una bona entrada, havia llegit aquesta notícia i em va sembla divertida… 🙂

    El títol crida l’atenció (literalment) i confesso que m’hagués fet clicar-hi si l’hagués vist en un tweet.

    Pel que fa a l’estructura en pràgrafs curts crec que és molt fàcil de llegir i digerible.

    Si hagués de millorar:
    > alguna imatge més o alguna foto més vistosa, per trencar amb tant de text
    > resaltaria amb negreta algunes frases clau de cada paràgraf per a que fos més “escanejable”

    Bona feina!

 2. No et fa por la feina, eh? Aviat m’hi posaré, ja passaré per aquí de nou… 🙂

 3. Hola a tots i a totes,

  Sembla que hui em toca a mi inaugurar les pràctiques de la lliçó. Ací vos deixe l’enllaç:
  http://valenciaapaterna.blogspot.com/2011/07/com-usar-el-diccionari-multilingue.html

  He de dir que el titular no em sembla gens atractiu, encara que sí descriptiu, però volia incloure les paraules «Com usar…» ja que corresponen a una de les etiquetes sota les quals s’arxiven aquest tipus d’entrades. En fi, espere les vostres opinions i crítiques constructives!

  Gràcies, i salut.

  • Hola Ramon,

   M’ha semblat molt clara i entenedora l’entrada. De fet, jo utilitzo sovint aquest diccionari i crec que exposes molt bé els avantatges i les limitacions de l’eina. Subscric totalment el que dius.

   L’única millora que se m’acut seria afegir un detall de la web, concretament de la barra on s’afegeixen els termes, a l’apartat Com usem…? Més que res pq es llegeixin millor les opcions de llengües que hi ha.

   Salut!

  • Hola Ramon, aquest diccionari no el coneixia. L’entrada és molt didàctica i les imatges que l’acompanyen s’hi escauen molt. Enhorabona! 🙂

  • Hola a totes i tots,

   Anna i Marina, moltes gràcies pels vostres comentaris. Ja he modificat l’entrada amb alguns dels vostres suggeriments; bàsicament he afegit dues captures de pantalla: una amb el detall del camp de cerca (crec que és al que es referia Marina) i una altra amb un fragment d’una entrada en català. El títol he preferit no tocar-lo perquè entenc que ha de predominar una certa «sobrietat».

   Vaig a veure que han penjat els companys. Salut!

  • M’ha agradat molt la teva entrada: senzilla, pràctica i amena. La veritat és que costa bastant trobar alguna cosa per criticar.

   Bona feina! Salut!

 4. Anna - Betes i Clicks

  Hola Ramon,

  enhorabona per ser el primer valent!

  Pel que fa al titular, la veritat és que és clar a què fa referència, potser un xic llarg (que pot ser un problema si després l’has de twittejar, però no ens avancem…). Si l’haguessis de millorar potser l’hauries pogut fer una mica més “sensacionalista”, per exemple “Com treure tot el profit al Diccionari multilingüe…” però potser no és el to més adequat pel teu blog.

  Pel que fa a l’estructura, és molt còmode de llegir per la separació amb un subtítol, llistats, paràgrafs separats i conceptes clau destacats. Perfecte!

  Està bé que hi hagi una imatge, però potser podries haver-lo fet encara més visual posant-hi “pantallassos” (ja em diràs tu que hi entens de llengüa quina és la millor manera de dir-ho en català) amb exemples de cerques, per a que veiem el diccionari en acció.

  Per exemple, on dius allò de “cerqueu ull, oeil i eye”, podries haver posat la foto de la pantalla amb aquestes 3 definicions.

  Gràcies per participar al curs!

 5. Bon dia a tothom!

  Vaig llegir-me aquesta 2a lliçó quan em trobava tot just en ple procés creatiu de la meva estrena com a bloggaire, o sigui que vaig mirar d’anar-hi aplicant els consells sobre enllaços, format i imatges en la mesura del possible, sense traïr la idea inicial, que era la de fer simplement una “declaració d’intencions” com a 1a entrada del nou blog.

  He aprofitat també per anar donant consistència a la pàgina inicial i enllestir (potser m’he passat i tot) la plana d'”about”.

  Bé, sigui com sigui, aquí us deixo l’entrada en qüestió…

  http://cosespetites.wordpress.com/2011/07/06/capitol-1r-declaracio-d%E2%80%99intencions/

  Em fa molta il·lusió haver pogut engegar finalment aquest projecte!. Gràcies Anna.

  dB.

  • Bona entrada! otser pel meu gust una miqueta llarga per ser una declaració d’intencions, però reconec que hi ha hagut dues coses que m’han enganxat: els Eagles (m’hi vaig aficionar gràcies a un company de feina) i el miracle de ser pare (o la paciència que de vegades cal tenir).

   Keep up the good work, ens anirem llegint per aquí.

   Salut!

  • Enhorabona per llançar-te a escriure la teua primera entrada. En general, estic d’acord amb el comentari d’Enric. Potser, afegiria un enllaç per a poder escoltar la cançó dels Eagles (o l’inseriria en l’entrada) perquè els lectors poguérem escoltar-la mentre llegim.

   Molt d’ànim. Salut!

  • icientificats

   Hola David,

   Abans de res, et felicito per haver-te llançat a l’aventura, No et diré que el més difícil ja està fet, perquè costa molt anar actualitzant (si més no a mi), però segur que ja tens molt de guanyat. I tot gràcies al curs…

   M’ha agradat la teva declaració d’intencions, on dius molt clarament què ens explicaràs i, sobretot, com: tant el sarcasme com la paròdia em semblen grans eines per parlar de tot el que vols. Trobo molt bona la idea d’acompanyar cada post amb la seva banda sonora (llàstima no haver clicat l’enllaç tot just començar a llegir).

   Com a petita crítica, només dir-te que hi ha frases que les trobo un pèl massa llargues, que em costa arribar al punt.

   Dit això, espero que ens anem llegint. Salut!

  • Ostres Enric, Ramon, icientificats…

   moltes gràcies per prendre-us la molèstia de llegir l’entrada i, sobretot, per la valentia d’acabar-la! 😉
   No podria estar més d’acord en el fet que és un post força (massa?) llarg, i m’apunto això de les frases llargues com a tema a pulir (tinc certa tendència a la retòrica, ho recnec, però és innat).
   De tota manera, pel que fa a les entrades llargues serà difícil de corregir, i fins i tot podria resultar contraproduent fer-ho, si tenim en compte que l’objectiu del blog és anar-hi abocant pensaments tal com rajen (amb l’única salvetat de mirar d’estructurar-los un xic).
   Veieu? altre cop les frases llargues… aixxxxx!

   En fi, no prometo res, però intenaré moderar-me (a partir de la 3a entrada, doncs la 2a ja és a punt de sortir del forn). Potser una solució seria partir el post en dues parts, per tal que fos més “digerible”. Ja experimentarem…

   Per últim: la banda sonora es pot escoltar pitjant el link que hi ha al títol de la cançó, i que ens obra un video a youtube. Veig però (ja m’ho temia) que això és por intuitiu, o sigui que miraré de (mantenint el link al video potser) afegir-hi més clarament un enllaç destacat a banda per escoltar l’audio.

   Gràcies altre cop a tots i… ens llegim!

   Another brick on the blog…

   • Luck

    Hola David, he llegit pujada del telo al bloc i la he trobat molt treballada, felicitats.

   • Hola!
    Jo la considero una molt bona entrada. EL text està correctament estructurat, amb fotos adequades, i amb el gran detall del link al video.
    Personalment no considero que sigui una entrada excessivament llarga: potser per què l’estil és de lectura fàcil i agradable. Frases llargues? Quines frases llargues? A mi m’ha agradat força.
    Espero properes entrades.
    Salutacions,
    Víctor

   • Gràcies Luck.
    Víctor… desig concedit! Ahir mateix, i sense que aquesta celeritat serveixi de precedent, n’he pujat una de nova… 😉

    Salut i clicks!

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola David,

   ja t’ho han dit els companys però enhorabona per aquest inici tan encoratjador!

   > M’agrada molt com has estructurat el text (malgrat ser llarg… però cadascú te el seu estil…) en paràgrafs clars, destacant idees clau… no es fa feixuc de llegir
   > les fotos ben trobades! guitarra + ordinador, ja dona imatge de què anirà i qui hi ha darrera
   > La idea de començar amb una cita de cançó m’agrada molt, no sé si la teva idea és fer-ho a cada entrada però està ben trobat.

   Ja ho pots dir ben alt: ja ets blogger!

 6. http://www.decuina.net/2011/07/de-shining-shushi-el-sushi-que-brilla.html

  El meu titular és ‘de shining sushi, el sushi que brilla’. Com a mínim a mi si que em despertaria la curiositat. També he proposat al personal que doni idees de perqué aquest sushi brilla en la foscor 🙂

  Punts conceptuals no he fet, perque la cosa no donava per a tant. 😀

  • José i Lina

   Felicitats!!
   Com soc novata he trobat molt interessant e ilustratiu el teu blog de cuina.
   No sé que dir,com a crítica.
   Potser massa curt,penso que jo l’hauria allargat un pel més.Però també massa lletra cansa.
   Val més una imatge que mi paraules.

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Starbase,

   de fet quan pensava en lo de títols “sensacionalistes” volia posar “com en decuina.net” però em vaig controlar 😛

   els teus títols són genials, perquè són jocs de paraules que criden l’atenció però que després no defrauden quan llegeixes el blog.

   i un detall el teu titular és “de shining SHushi” i no sushi! que si no és expressament… e ben trovato! ;-P

   per cert, jo ja sé perquè brilla el sushi… ho vaig llegir en algun lloc, és per alguna cosa que ha menjat el peix, un plàncton o algo així oi?

 7. ismaelcabezudo

  Bona tarda,
  He enllaçat aquesta entrada al nostre repositori: https://sites.google.com/site/cancolapirepositori/ dins les recomanacions periodístiques. Felicitats pel bloc, sempre amb entrades molt interessants!

  ismael cabezudo

 8. com a exercici d’aquesta segona lliçó se’m acut proposar-vos un article del meu bloc escrit no fa gaire temps, que he rellegit de nou atenent les recomanacions de la lliçó: http://josepmariallagostera.blogspot.com/2011/06/badalona-capital-de-la-cultura-espanola.html

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Josep Mª,

   molt bon article, hi he après coses que no sabia… m’ha agradat!

   M’agrada molt com enllaces amb fonts de les diferents coses que comentes com a precedents i exemples.

   Si hi hagués d’afegir alguna cosa potser ressaltaria en negreta algunes frases per fer-ho més escanejable.

   També podries acabar amb una pregunta oberta o una reflexió demanant l’opinió dels lectors, convidant a que deixin un comentari, per exemple

  • Hola Higini,

   Enhorabona per l’entrada. El títol (o millor ‘titular’, en aquest cas) em sembla que descriu bé el contingut i d’una manera objectiva. La manera de destacar la informació també és encertada ja que, a més d’emprar els recursos habituals de negreta i cursiva (sense abusar-ne, això és important), introdueixes en un moment determinat el verd i el roig d’una manera molt visual. La imatge principal de l’article també dóna informació important i valuosa, i les imatges de la península amb els tres models d’estat(s) ajuden a fer respirar el text. Però supose que tot això ja ho sabies :-D. L’única «crítica» que faria, encara que és una qüestió molt subjectiva, és que l’entrada és un pèl llarga per al meu gust.

   Res més. Salut!

  • Hola Higini,

   Molt interessant el post. I m’agrada molt com està estructurat: primer una introducció al tema, relació dels resultats i després anàlisi i conclusions.
   També trobo molt bé que hagis posat les gràfiques, més visual i entenedor.

   Coincideixo amb el Ramon que potser és una mica llarga, tot i que resumint potser es perdria informació necessària i es veuria tot massa de passada.

   Molt xulo el blog, per cert! M’han vingut ganes de conéixer Sant Pere 🙂

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola Higini,

   coincideixo amb els companys, bona entrada!

   Tampoc crec que sigui massa llarga (sobretot després d’haver escrit avui la 3a lliçó que us he fet un rotllo patatero que quedareu morts… 😛 )

   Trobo que si bé és llarga, separes molt bé els punts:
   > la informació/les dades
   > el perquè
   > conseqüències

   i això fa que sigui fàcil llegir fins allà on interessi

 9. Bones tardes amics meus tots!

  Aquí us deixo l’entrada que havia d’escriure per aquesta lliçó:

  10 Coses que (probablement) no sabies sobre el xinès
  http://www.enricpineda.com/blog/?p=228

  Apa, ara toca rebre les vostres assenyades crítiques.

  Salut!

  • Molt entretingut! 😀 La que m’ha sobtat més ha estat precisament com de diferents entre sí son els seus dialectes i en canvi es puguin entendre escrivint…

  • Crida l’atenció i, efectivament, no les sabia. Ja saps que a Suècia s’estan plantejant incorporar el xinès com a llengua optativa a l’escola? Suposo que triaran el mandarí (després de la teva lliçó, puc fer aquesta mena d’afirmacions ;o)

   • Anna - Betes i Clicks

    Genial Enric!

    El tema, el titular… criden molt l’atenció (els articles amb un num de punts agraden molt, un a de les lliçons la dedicarem a això precisament!)

    M’ha semblat molt interessant, i ara ja sé escriure el meu nom en xinès:
    安娜

    Idees per millorar:
    > posaria més imatges: més exmples de caràcters?, una foto d’uns rotllets? fotos de textos/cartells en xinès? un exemple de caligrafia simplificada vs tradicional?
    > el link que suggereixes és xina.cat (i no xines.cat) i no hi has posat enllaç directe

    祝贺!!!

 10. icientificats

  Hola, companys del curs betesiclickero!

  No he fet una entrada nova, tot i que en tinc alguna ballant pel cap, però em sembla que aquesta pot servir i planteja un tema prou interessant per als científics (i els que no ho són):
  http://icientificats.wordpress.com/2011/02/20/un-resultat-negatiu-tambe-es-un-resultat/

  Em sembla que aplico força consells d’aquesta lliçó, sobretot perquè ajuden a fer entrar el post pels ulls. Tot i que estic convençut que són útils i els meus posts són millors així, no tinc clar que els meus lectors potencials els trobin tan atraients :-P.

  He d’admetre, però, que tinc una clara tendència a fer entrades llargues (potser massa). Però la veritat és que, si no ho faig així, sento que em quedo curt. A més a més, encara que sé que hauira de fer l’esforç de sintetitzar, si ho fes, mai publicari perquè sempre estaria polint i repolint…

  • Anna - Betes i Clicks

   Hola icientificats,

   m’ha semblat un molt bon article, hi he après un punt de vista que no m’havia parat mai a pensar, ens has introduït als no-científics en una realitat que coneixes bé.

   Trobo que has seguit molts dels consells de la lliçó (que, val a dir, són consells, no veritats absolutes!) de fet, quins són els consells que no creus que resultin atractius als teus lectors?, m’interessaria saber-ho, per curiositat

   l’ús d’imatges i tires còmiques, genial! i al final les preguntes obertes que fomenten la discussió, perfectes!

 11. Doncs al final m’he llençat a la piscina i he decidit començar! 🙂
  Aquí teniu la primera entrada al blog, que és simplement una presentació del que serà, o intentarà ser:
  http://detotmenyslalluna.wordpress.com/

  Encara és tot bastant provisional. Haig d’acabar d’habituar-me, doncs estic una mica confosa amb tota la qüestió dels menús, les pàgines… i no m’acaba de convèncer el tema que he escollit. Però a veure si al llarg del curs ho puc anar polint i millorant. Per això estic aquí al cap i a la fi 🙂

  • José i Lina

   Felicitats per el teu blog!!
   Jo també m’he tirat a la piscina,..
   Penso que l’idea és molt bona,encara que no soc la persona més apropiada de dir-ho.
   Jo li donaria més color al fons del blog,més festiu.El trobo molt serios i com el tema anirá de regals,..
   Ánims i endavant!!

  • Anna - Betes i Clicks

   Benvinguda al món blogaire!

   M’agrada el blog, i ja et vaig dir que el tema em sembla molt interessant! Ja tenim 2 blogs nascuts del curs!

   Poc a poc amb el tema dels menús, no pateixis, però no t’oblidis de fer l’exercici de la 1a lliçó i de posar en algun lloc el perquè i el qui ets (fes una pàgina d’about)

   Potser el títol quedaria més clar separant les paraules “De tot menys la lluna…” + afegint-hi un “slogan” algo així com “idees de regals diferents”
   (fes el teu pitch en forma de tweet que t’ajudarà a sintetitzar la descripció del blog)

   enhorabona, tot és començar!

  • Hola, Marina! Benvinguda a la blogosfera!

   M’ha agradat el teu blog, i la teva primera entrada. Entenc que es tracta d’una declaració d’intencions i, per tant, posar-hi links seria complicat. La imatge correcta, i la estructura també.

   Et seguiré amb atenció.

   Salutacions,
   Víctor

   • Gràcies a tots pels ànims i els consells.
    He anat fent petites modificacions, a veure si entre avui i demà puc fer el primer post 🙂

    Endavant a tots!

 12. José i Lina

  Molt atabalada i aamb molts dubtes i molt estres,…
  Vaig obrir el blog ahir i he fet dos entrades per falta d’una.
  Tinc que fer moltes i moltes millores,però es que encara ni se com van la mitad de les coses,però espero que m’ajudeu.
  La meva idea és penjar el seguiment de les fotos que fem cada dia amb una breu explicació del com ha anat el dia i dades de temperatures mínimes i máximes.
  Aquí us deixo l’enllaç:
  http://meteosantfost.blogspot.com/2011/07/dimecres-06072011_07.html#links
  http://meteosantfost.blogspot.com/2011/07/dijous-07072011.html#links

  Necessito un corrector ortogràfic amb urgencia no sé si he fet alguna errada.
  I suposo que segurament té moltes carències aquesta primera entrada i el meu blog,gaire no he seguit els pasos del curset m’he guiat una mica per el que volia expressar jo.,no sé qué us semblarà??

 13. Anna - Betes i Clicks

  Hola Lina,

  enhorabona! I ja són 3 els blogs recent nascuts del curs! quina il·lusió!

  Molt bones les primeres entrades, concentrant l’atenció en les fotos (espectacular l’efecte que es van movent) i els vídeos vostres, que és el contingut principal

  A nivell de suggeriments:
  > intentaria evitar els tecnicalismes (per exemple NW), que m’imagino que en els aficionats es deu utilitzar molt però pot tirar enrera lectors que poden ser potencials futurs aficionats i que encara es perden si n’abuseu.
  > la descripció al títol jo la posaria en minúscules si és possible, si no destaca una mica massa.
  > deu ser la plantilla però el text blanc sobre negre sempre costa de llegir (és un principi de disseny gràfic, no en sóc experta però a tenir en compte) i trobo que la lletra és una mica massa gran i distreu.

  Molta sort i bon inici!

  • José i Lina

   Gràcies Anna,de moment he possat amb minuscules la descripció,que com dius tú resaltava massa.
   A mi m’agrada la lletra blanca sobre fons negre,però com la plantilla es negre,no tens moltes possibilitats de lletra,potser blava?no sé?
   El tamany he pensat que de 20 era cómode per llegir,principalment el ue destaquen a les nostres entrades són les fotografies i una curta explicació del que ha sigut el dia.
   Miraré el que puc fer?

   • Anna - Betes i Clicks

    Hola José i Lina,

    si el fons ha de ser negre, que la lletra sigui blanca i gran (com ara) és el que es llegirà millor

    i tens tota la raó, així detaquen més les fotos que són l’important!

 14. Aprofitant (abusant?) el curs, he fet una altra entrada completament diferent a l’anterior (allò que deia que tocava molts temes i en formats diferents…)

  Si l’anterior era molt de text, aquest és més visual…

  http://higiniherrero.wordpress.com/2011/07/08/064-news-higini-tv-%E2%80%93-el-nou-cartipas-municipal-de-sant-pere-de-vilamajor/

  Bon cap de setmana!

 15. Anna - Betes i Clicks

  Higini, wow… vaja, wow, no sé què més dir!

  et felicito pel teu vídeo, no sabia que feies tants formats diferents, m’he quedat de pedra amb el nivellàs!

 16. Jo voldria afegir que, apart de l’estil del post, és a dir, que sigui atractiu, fàcil de llegir, etc., em sembla important mantenir certa periodicitat de publicació. Personalment, em fa una mica de cosa quan veig que algun bloc que segueixo queda mut durant un temps, llavors publica tres o quatre posts de cop i torna a quedar mut… em dóna la impressió que l’autor no hi dedica prou atenció. Penso que és més efectiu dosificar-se una mica per no cansar el lector -també em semblen pesats els blocs que publiquen cada dia, sobretot perquè molts es repeteixen- però mantenint la periodicitat per no deixar el bloc adormit.

  • Anna - Betes i Clicks

   Completament d’acord Georgina!

   Aquestes darreres setmanes treballarem com crear una mena de calendari editorial per ser més constants

 17. Retroenllaç: Crea articles amb enllaços – Vull ser blogger! Lliçó 6 | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 18. Retroenllaç: 20 idees a tenir en compte per a ser blogger – Vull ser blogger! Lliçó 12 | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

 19. Retroenllaç: Betes i Clicks guanya un Premi Bloc Catalunya! | Betes i Clicks – desenredant la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s